radyobir
radyobir

10 yıl hapsi istenen 'Ezhel' beraat etti

Sosyal medya hesapları ve söylediği bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla tutuklanan 'Ezhel' rumuzlu Sercan İpekçioğlu, beraat etti. İpekçioğlu'nun davada 10 yıla kadar hapsi isteniyordu.

19 Haziran 2018 03:56 | Kategori:

İpekiçoğlu hakkında 'uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve bin günden onbin güne kadar adli para cezası istemiyle görülen davada karar çıktı. Mahkeme, ünlü rapçi hakkında ilk duruşmada beraat kararı verdi.

Ezhel'in beraatıyla beraber kısa sürede tahliye edilmesi bekleniyor.

Uluslararası Af Örgütü'nün aktardığına göre, duruşma Ezhel'e'Geceler' isimli şarkısının sözleri ve ve hintkeneviri fotoğrafının yer aldığı Instagram hesabı sorularak başladı.

Ezhel, paylaştığı fotoğraf için, bitkiyi Ankara'da yolda gördüklerini ve paylaşımın eğlence dışında bir amacı olmadığını söyledi. Ünlü rapçi, şarkısı için de "Şarkının adı Geceler. Ben de edebi bir şekilde bunu anlattım" ifadesini kullandı. 

Hakim daha sonra Ezhel'e 'Yarınımız Yok' isimli şarkısını sorarak, bu şarkının sözlerini anlatmasını istedi. Ezhel bu şarkıdan bir bölümü alıntılayarak, uyuşturucunun zararlarıyla ilgili olduğunu aktardı.

Hakim kısa savunmanın ardından 'sanığın suç işleme kastının olmadığına' karar vererek rapçinin beraatini hükmetti.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 23 Mayıs'ta, 'Müptezel', 'İmkansızım', 'Şehrimin Tadı' şarkılarıyla tanınan, 'Ezhel' adını kullanan rap şarkıcısı İpekçioğlu'nu 'uyuşturucu madde kullanımını özendirme' suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına almıştı. İpekçioğlu, 24 Mayıs'ta emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI