radyobir
radyobir

15 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılacak

İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına karar verdi... Bu kararla İstanbul'daki 39 ilçenin tamamında geçersiz oylar sayılacak. Karara göre; geçersiz oylar, geçerli oylarla birlikte aynı torbada bulunuyor ise o oyların tamamen saİstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına karar verdi... Bu kararla İstanbul'daki 39 ilçenin tamamında geçersiz oylar sayılacak. Karara göre; geçersiz oylar, geçerli oylarla birlikte aynı torbada bulunuyor ise o oyların tamamen sayılacak. CHP'nin il seçim kurulunun aldığı karara itiraz etme hakkı bulunuyor. CHP'nin itirazı kabul edilirse bu kez nihai kararı vermek üzere Yüksek Seçim Kurulu devreye girecek...yılacak. CHP'nin il seçim kurulunun aldığı karara itiraz etme hakkı bulunuyor. CHP'nin itirazı kabul edilirse bu kez nihai kararı vermek üzere Yüksek Seçim Kurulu devreye girecek...

04 Nisan 2019 21:09 | Kategori:

İstanbul İl Seçim Kurulu, İstanbul'da itiraz sürecini çok yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı. AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazını reddeden ilçe seçim kurullarının ret kararları İstanbul İl Seçim Kurulu'nca kaldırıldı. Bu 15 ilçede diğer ilçeler gibi geçersiz oylar yeniden sayılacak.

Siyasi partilerin seçim sonuçlarına itirazı üç aşamadan oluşuyordu. İlk aşama ilçe seçim kuruluna itiraz süreciydi. Geçtiğimiz Salı günü saat 15.00'de kadar siyasi partiler ilçe seçim kurullarına itirazlarını gerçekleştirdi.
İlçe seçim kurulları bu itirazları bugün saat 17.00'ye kadar karara bağladı.

İkinci aşama olan il seçim kurullarına itiraz süreci ise resmen başladı. Yarın saat 17.00'ye kadar siyasi partiler il seçim kuruluna yapabilecek.

AK PARTİ 39 İLÇEDE İTİRAZDA BULUNMUŞTU

İstanbul'da AK Parti 39 ilçenin tamamında geçersiz oylar ile büyükşehir oylarının yeniden sayılması için ilçe seçim kurullarına itirazda bulunmuştu. 24 ilçe seçim kurulu söz konusu itirazları kabul ederken 15'i reddetmişti.

İL SEÇİM KURULU İTİRAZLARI KABUL ETTİ

Kabul edilen ilçelerden geçersiz oyların yeniden başlamıştı. AK Parti ret kararı aldığı 15 ilçelerde oyların yeniden sayılması için il seçim kuruluna itirazda bulundu. Bu itiraz üzerine il seçim kurulu 15 ilçenin ret kararının kaldırılmasına karar verdi.

39 İLÇEDE GEÇERSİZ OYLAR SAYILACAK

Neticede bu ilçelerde de geçersiz oyların sayılması kararlaştırılmış oldu. Böylece İstanbul'un 39 ilçesinde yaklaşık 310 bin geçersiz oyun yeniden sayılması kararlaştırılmış oldu.

KARIŞIK VAZİYETTE BULUNAN TORBALAR İÇİN KARAR

İl seçim kurulunun kararında dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Şayet geçersiz oylar ile geçerli oylar aynı torbaya karışık halde konulduysa o torbadaki tüm oyların yeniden sayılması gerektiği belirtildi. Bu durumda karışık vaziyette bulunan oy torbalarında hem geçersiz oylar hem de büyükşehir oyları yeniden sayılacak.

CHP'NİN İTİRAZ HAKKI VAR, SON KARAR YSK'NIN

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun kararına CHP'nin itiraz hakkı bulunuyor. CHP bu karara itiraz ederse konu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşınmış olacak. YSK'nın vereceği karar nihai olacak. CHP'nin kesin olarak itiraz etmesi bekleniyor

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI