194 yaşındaki dev kaplumbağalar
Hint Okyanusu'nun Doğu Afrika kıyılarındaki Tanzanya'nın yarı özerk bölgesi Zanzibar'da Changuu Adası dev kaplumbağalarıyla dikkati çekiyor.
Zanzibar'a yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Changuu Adası'nda bulunan 9. yüzyıldan kalma "köle pazarı" ve "köle hapishanesi" müze ve kafe olarak turistleri ağırlıyor.
İnsanların alınıp satıldığı binaların duvarları, adeta tarihte yaşanan acıların izlerini taşıyor.

Turistlerin ilgisini çekiyor
Ada dev kaplumbağaları ile turistlerin ilgisini çekiyor.

Dünyada dev kaplumbağaların yaşadığı birkaç adadan biri olan egzotik Changuu Adası'na turistler, ahşap kayıklarla ulaşarak dev kaplumbağaları görme fırsat buluyor.
Turistler, en yaşlısı 194 yaşında olan dev kaplumbağaları elleriyle besleyerek, fotoğraf çektiriyor.

Beyaz kum ve okyanusun turkuaz sularında serinlemenin keyfini yaşayan turistler, tropik ormanda gezerek tavus kuşları arasında doğa yürüyüşü yapabiliyor.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- 97 yaşındaki David Attenborough geri dönüyor
- Yahudi yerleşimciler 19 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü
- 8 yaşındaki yerli kız çocuğuna istismarda bulunan rahip tutuklandı
- Kaplumbağaların ay ışığından faydalandığı belirlendi
- 12 yaşındaki trans kız sporcu lehine karar çıktı
- Berlin'de 8 yaşındaki Sofia Otero en iyi oyuncu seçildi
- ABD'de 85 yaşındaki kadın timsah saldırısında öldü
- 80 yaşındaki Biden 'Sağlıklı ve dinç'
- ABD'de 25 yaşındaki erkek panda Le Le öldü
- 120 yaşındaki dinozorun midesinden fosilleşmiş memeli çıktı