radyobir
radyobir

2 elçilik görevlimiz hakkında tutuklama kararı...

İsviçre'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde görevli 2 kişi hakkında, bir iş adamını kaçırarak Türkiye'ye götürmeye çalıştıkları şüphesiyle tutuklama emri çıkarıldığı iddia edildi.

20 Haziran 2018 08:12 | Kategori: Dünya

İsviçre'de İtalyanca olarak yayımlanan Corriere del Ticino gazetesi, İsviçre Konfederasyon Savcılığının Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği'nde görevli basın müşaviri ile bir katip hakkında tutuklama emri çıkarttığını yazdı.

Bu kişilerin Türk kökenli bir iş adamını kaçırarak Türkiye'ye götürmeye çalıştıkları öne sürülüyor.

Habere göre büyükelçilik çalışanı 2 kişi Ağustos 2016'da, Fethullah Gülen'e yakın olduğu iddia edilen iş adamını kaçırma girişiminde bulundu.

'BAŞKA BİR TÜRK VATANDAŞINI İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR'

Büyükelçilik çalışanlarının, iş adamını kaçırmalarına yardım etmesi için başka bir Türk vatandaşını ikna etmeye çalıştıkları da iddialar arasında.

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği'nde çalışan bu iki kişi adam kaçırmaya teşebbüsün yanı sıra casuslukla da suçlanıyor. Bu suçlamaların, diplomatik dokunulmazlık kapsamının dışında olduğu vurgulanıyor.

Habere göre, İsviçre'den ayrılan bu iki kişi ülkeye giriş yaparlarsa gözaltına alınacak. Ancak bu kişiler hakkında henüz bir uluslararası yakalama emri çıkarılmadı.

'DIŞİŞLERİ, TÜRKİYE'YE SERT BİR PROTESTODA BULUNDU'

Corriere del Ticino gazetesi, İsviçre Dışişleri Bakanlığı'nın geçen Mart ayında Türkiye'ye, "topraklarında bu gibi faaliyetlere asla müsamaha gösterilmeyeceği yönünde sert bir protestoda bulunduğunu" da yazdı.

Geçen Mart ayında çıkan haberler üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 16 Mart'ta şu açıklamayı yapmıştı:

"İsviçre'de münteşir Tages Anzeiger gazetesinin internet sitesinde "İsviçreli bir işadamının kaçırılmaya çalışılması" ile ilgili olarak yayınlanan bir haberde yer alan ve Büyükelçiliğimiz ile personelimizi hedef gösteren mesnetsiz iddiaları tamamıyla reddediyoruz.

Sözkonusu iddiaları ortaya atan gazeteyi ve haberde atıfta bulunulan İsviçre makamlarını, eğer gerçek ciddi meselelerle ilgilenmek istiyorlarsa, İsviçre'de yuvalanan terörist PKK ve FETÖ yapılanmalarına odaklanmaya davet ediyoruz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI