radyobir
radyobir

200 saatte kartondan otomobil yaptılar

Japon otomobil markası Nissan'ın popüler modellerinden Juke'ün 5. yıldönümü ilginç bir fikirle birlikte kutlandı. Binlerce kağıt parçası kullanılarak aracın kopyası yapıldı...

09 Kasım 2015 06:11 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Bunun için profesyonel origami sanatçılarından destek alındı ve çalışmanın tamamlanması için 200 saat geçmesi gerekti. Açıklamaya göre 2000’den fazla kağıdın kullanılması ile oluşturulan Nissan modeli, adeta devasa bir sanat eseri…



Kağıdın insan hayatındaki öneminden yola çıkılarak gerçekleştirilen çalışma oldukça yoğun bir planlama aşamasını gerekli kıldı. Önce kağıtların üzerine yapıştırılacağı ya da geçirileceği bir iskeletin oluşturulması sağlandı.

Ardından lastiklerinden camlarına, farlarından dikiz aynası kadar söz konusu otomobilin adeta tasarımın sınırlarını zorlayan kağıttan kopyası oluşturuldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI