radyobir
radyobir

2016'nın otomobillerini fuardan önce görün

Otomobil meraklılarının gözü 17-27 eylül tarihlerinde Frankfurt'taki 66. Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA) olacak. 39 ülkeden 1100 şirketin katıldığı fuarda yakında piyasaya çıkacak olan 210 yeni model tanıtılıyor.

15 Eylül 2015 06:52 | Güncelleme :15 Eylül 2015 07:16 | Kategori: Bilim ve Teknoloji



Sıradan olmamak

Audi’nin orta segmentteki ümidi yeni A4 çoktan piyasaya çıkacaktı ama her bölümden gelen düzeltme önerileri yüzünden startı gecikti. Yeni A4’te dijital sürücü mahalli dahil ileri teknoloji ürünlerinin her türlüsünü bulmak mümkün.



Geleceğin teminatı

VW için Golf ne ise Opel için de Astra o. Rüsselsheim kentindeki şirket Frankfurt’a Astra’nın beşinci versiyonunu getirdi. Opel, Astra sayesinde zarardan kurtulmayı umuyor. Yeni Astra hem selefinden hafif hem de her türlü elektronik iletişim şebekesine bağlanabiliyor.



Devlet sırrı gibi

Volkswagen, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Golf şasisine oturttuğu SUV’u Tiguan’ın ikinci neslini teşhir ediyor. Tiguan sır gibi saklanıyor. Fotoğrafları bile çıkmadı. Fuara kadar Golf 7’nin üstü açık versiyonuyla yetineceğiz.



Görülmek ve imrenilmek için

Bu iki oto arasında yarım insan ömrü var. Arkada Mercedes Benz W 111’in üstü açığı, önde S klas Mercedes’in 44 yıldır ilk kez piyasaya sunulan üstü açık modeli. Bentley ve Rolls Royce’ye kumaş çatısıyla rakip olacak.



İngiltere Açık

Rolls Royce de üstünü çıkarmış. Üstü açık Rolls’ların ilki Silver Shadow’du. Corniche ve Phantom Drophead ile devam eden model serisinin son versiyonu 630 beygirlik motoruyla Dawn adını taşıyor.



Bavyera’nın gururu

BMW Frankfurt’a yeni 7 serisiyle geliyor. Bu lüks otomobil ileri teknoloji küpünü andırıyor. Otomobili sürücüsüz park etmek ve el sürmeden sadece jestlerle radyoyu açıp kapatmak mümkün. BMW’nin yeni SUV’u X1 de fuarda göz kamaştıracak.



İngiliz arazi tekesi

Araziye uygun SUV’lar yok satıyor. Bütün şirketler bu pastadan pay kapma peşinde. Jaguar şimdiye kadar bu segment ile pek ilgilenmiyordu. Şimdi Frankfurt’a ilk SUV’unu getiriyor. Araç yaz aylarında satışa çıkacak.



Bentley de yaptı

Jaguar yapar da Bentley yapmaz mı? Asilzadelerin markası da SUV’unu üretim aşamasına getirdi. Bentley’in CEO’su müşterilerinin garajlarını, ikisi SUV olmak üzere ortalama sekiz otomobilin süslediğini söylüyor. Şirket yönetimi, ‘neden SUV’ları da Bentley olmasın?’, demiş ve iki tonluk arazi aracına 600 beygirlik motor takmış.



Kızıl Giulia

Tam bir efsane. Hele kırmızı rengi. Alfa Romeo yeni Giulia’sı ile BMW’nin 3 serisine rakip olacak. Arkadan çekişli, motoru 510 beygir gücünde, dört saniyenin altında yüz kilometre sürate ulaşıyor. En pahalı versiyonunun motor kapağı, çatısı ve kardan mili karbondan.



Yeni bir klasik daha

Eski Alman markalarından Borgward’ı acaba tanıyan kaldı mı? 1963 yılına kadar Bremen’de imal edilen Borgward’ın en ünlü modeli Isabella adını taşıyordu. Marka hayata döndü ve Frankfurt’a BX7 kod adlı SUV prototipi ile geliyor. Borgwardlar artık Çin’de monte edilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI