radyobir
radyobir

2019'da yılın fotografları

2019'un önemli olaylarını, dünyanın dört bir yanındaki foto muhabirleri etkileyici fotoğraflarla anlattı.

30 Aralık 2019 06:42 | Güncelleme :30 Aralık 2019 08:18 | Kategori: Dünya



Colombia'da 10 yıldır her Haziran'da, domates hasatının bitişinde yapılan domates savaşı.



Türkiye'nin Ekim ayında başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sırasında, Ceylanpınar'ın karşısındaki Raselayn'da bir kadın, Türkiye'den gelen savaş uçaklarının görüşünü engellemek için yakılan lastiklerin önünde.



Paris'teki Notre Dame Katedrali 15 Nisan'da büyük oranda yandı. Restorasyonun 5 yıl içinde bitmesi planlanıyor.



ABD'de Başkan Donald Trump, Kongre üyeleri Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ve Ayanna Pressley için "Geldikleri ülkelerin hükümetleri tam bir felaket, o ülkelere geri dönmeliler" dedikten sonra Temsilciler Meclisi, Temmuz ayında oylama yaparak Trump'ı kınadı.



Eylül ayında Hong Kong'da süren protesto gösterileri sırasında sokağa çıkanlar, tazyikli su sıkan polise böyle tepki verdi. Protestolar Haziran ayında başlamıştı.



İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg ve İklim için Gençlik hareketinden Ivy-Fleur Boileau, Virgile Mouquet, Adelaide Charlier ve Alicia Arquetoux, Temmuz ayında Paris'teki "hükümete sorular" oturumunda. Thunberg, daha sonra Time dergisinin "Yılın Kişisi" seçildi.



Kasım ayında ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar evlerin bulunduğu bölgeye de sıçradı. 400 kilometre kare alan yandı ve binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.



New Zealand Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch'teki cami saldırısının ardından mağdurlara sarılıyor. 15 Mart'taki saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti.



ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 30 Haziran'da Kuzey ve Güney Kore'yi ayıran sınır çizgisinde bir araya geldi. Sonrasında Trump sınırın kuzey tarafına geçerek Kuzey Kore'ye giden ilk ABD Başkanı oldu.



Hindistan hükümetinin Kaşmir bölgesi için planladığı yeni statüye itiraz eden protestocular, Ekim ayında sokaklara çıktı.



Irak'ın kuzeyindeki Akre şehrinde Kürtler Nevruz'u kutluyor.



Bahamalar'da Dorian Kasırgası sırasında zarar görmüş bir ev. Kasırganın Eylül'de vurduğu Bahamalar'da en az 43 kişi hayatını kaybetti, hâlâ kayıp olan onlarca kişi var.



Bir yaşındaki Meksikalı çocuk, ABD'ye iltica etmek isteyen annesiyle birlikte sınırda talebinin kabul edilmesini bekliyor.



Sri Lanka'da Nisan ayında kutlanan Paskalya sırasında kiliselere ve otellere yapılan, 250'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan sonra, toplu cenaze töreninde tabutla mezarlığa taşınıyor.



22 yaşındaki Alaa Salah, Nisan ayında başlayan ve Ömer el Beşir'in devrilmesiyle sonuçlanan protesto gösterileri sırasında kalabalığa slogan atarak öncülük etti ve bu fotoğrafı viral oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI