radyobir
radyobir

22 milyon verdiler gene de gitmedi

Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Fenerbahçe'nin Van Persie için Çin'den gelen 22 milyon Euroluk teklifi reddetiği iddia edildi.

20 Şubat 2016 13:14 | Kategori:

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Van Persie için Çin'den gelen son teklifin 22 milyon Euro olduğu ancak bu teklifin de reddedildiği iddia edildi. 

Habertürk Gazetesi'nden Meriç Müldür'ün haberine göre; Fenerbahçe'nin Nani ve Van Persie için toplam 50 milyon euroluk transfer teklifini geri çevirdiğini ifade etti.

Çin, futbol piyasasına daldı, ortalığı fena karıştırdı. Uçuk rakamlar darboğazdaki kulüpler için can simidi olurken futbolcular da yeni cazibe merkezi Asya’nın yolunu tutmaya başladı. Bu süreçte Fenerbahçe’ye de ve oyuncularına da çok cazip teklifler geldi. Sarı- Lacivertli kulüp Nani için önerilen astronomik rakamı geri çevirirken, Çinliler bu kez de geçen cuma günü bizzat başkan Aziz Yıldırım’a Van Persie için resmi teklif sundular. Tam 22 milyon Euro bonservis bedeli önerdiler. Hatta rakamın 30’a kadar çıkabileceği iletildi. Nani için 20 milyon önerildiğini, yeşil ışık yakılsa Çinliler’in 25 milyona kadar yükseleceklerini zaten başkan açıklamıştı. Van Persie teklifine de kapılar kapatıldı.

"ŞAMPİYONLUK, 50 MİLYON EURO'DAN DAHA ÖNEMLİ"

22 milyonluk teklifi bizzat başkandan duydum. Yanında Önder Fırat vardı. Ben "Bir daha böyle cazip teklif gelir mi ki?” diye sorarken, Önder Fırat, "Bu seneki şampiyonluk 50 milyon Euro’dan önemli” dedi ki haksız da sayılmazdı. Kaba bir hesap yapalım. Van Persie-Nani ikilisine gelen teklifin boyutu yaklaşık 50 milyon Euro olarak değerlendirilebilir. 

Sezon sonunda ise iki futbolcu 40-50 milyon Euro’ya yakın bir bedelle elden çıkartılabilir. Ayrıca West Ham’a giden Emenike böyle giderse sezon bitiminde Fenerbahçe’ye 11 milyon Euro daha kazandıracak. Roma’nın sezon sonunda Salih Uçan’ın borservisini alma ihtimali var. Bu da 11 milyon Euro’luk bir gelir demek. Toplam rakam 72 milyon Euro. Yaklaşık 237 milyon lira. Başkana kalsa Sow’u da göndermezdi de sözleşme şartları gereği elinden bir şey gelmedi.

"HER ZAMAN ALICISI BULUNUR"

"20 milyon Euro’luk teklifte 20 saniye düşünmem” diyenlere de saygı duyuyorum ama bence başkanın yaptığı doğru. Önce "şampiyonluk” diyor. Van Persie- Nani gibi yıldızlar bugünkü rakamları yakalamasa da seneye de iyi para eder. Çünkü bu isimlerin bir tık üstüne çıktın mı, o rakamlar da 50 milyon Euro’ya çıkıyor. Yani Van Persie’nin, Nani’nin her zaman alıcısı bulunur. Ve tahmin ederim ki ikisi de gelecek sezon Fenerbahçe’de olmayacak. Sadece Çin kulüpleri değil, bu oyuncular için gelecek sezona yönelik olarak Dubai’den ciddi teklifler kapıda. Aziz Yıldırım’ın hesabı tutarsa da Fenerbahçe çok karlı çıkacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI