radyobir
radyobir

24 gözlü yeni bir denizanası keşfedildi

Hong Kong'da 24 gözlü yeni bir denizanası keşfedildi. Canlının gözlerinden bazıları görüntü oluşturmayı sağlıyor ve bazıları da sadece ışığı algılayabiliyor.

27 Nisan 2023 06:01 | Kategori: Yaşam

Hong Konglu bilim insanları, Mai Po Doğa Koruma Alanı'nda yeni bir denizanası türü keşfetti.

'Tripedalia maipoensis' olarak adlandırılan türün son derece ilginç özelliklere sahip olduğu kaydedildi.

Küp şeklindeki küçük bir yapısı olan canlı, tamamen şeffaf ve renksiz bir gövdesiyle öne çıkıyor.

Ayrıca canlının küçük, kürek benzeri yapılarla biten 12 dokunacı var. Bu özellik, diğer denizanası türlerinin çoğundan daha hızlı hareket etmesini sağlıyor.

Küp şeklinde gövdesi olan bu tür denizanalarına genellikle 'kutu denizanası' deniyor.

Tripedalia maipoensis'in de diğer kutu denizanası türleri gibi kümeler halinde 24 gözü mevcut. Bunlar 6 küme halinde duruyor.

Hong Kong Vaftiz Üniversitesi'nin Biyoloji Bölümü'nden Prof. Qiu Jianwen, yaptığı açıklamada "Bu kutu denizanası, dokunaçlarının tabanındaki tekne küreğine benzeyen düz tabanı sayesinde diğer denizanalarından ayrılıyor. Bir diğer özelliği de vücudunun her iki yanında 6 küme gözü olması" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI