radyobir
radyobir

28 yıllık hasret son buldu

Türkiye Basketbol Ligi play-off final beşinci maçında Anadolu Efes'i 85-71 yenen Pınar Karşıyaka, 2014-2015 sezonunun şampiyonu oldu.

20 Haziran 2015 08:46 | Kategori:

Türkiye Basketbol Ligi play-off final beşinci maçında Anadolu Efes'i 85-71 yenen Pınar Karşıyaka, 2014-2015 sezonunun şampiyonu oldu. 

Maça iyi başlayan Anadolu Efes, Perperoglou'nun basketleriyle 3. dakikada 8-0 öne geçti. Pınar Karşıyaka maçın ilk sayısını 3. dakika içinde Strawberry ile buldu. Saric'in 3. dakika içinde 2 faul almasıyla ritmi bozulan Anadolu Efes karşısında Pınar Karşıyaka, Palacios'un basketiyle 8-8 beraberliği sağladı. Anadolu Efes, Perperoglou ile 13-8 üstünlüğünü devam ettirmesine karşın İzmir temsilcisi Strawberry ve Palacios'un basketleriyle 9. dakikada skoru 20-18 lehine çevirdi ve ilk periyot 24-24 berabere tamamlandı. Anadolu Efes'te Perperoglou ilk periyotta 13 sayı üretti.

Mücadelenin 2. periyoduna Pınar Karşıyaka iyi başladı ve Barış-Gabriel ikilisiyle 5 sayı üreterek 13. dakikada 29-24 öne geçti. İlk çeyrekte etkili olan Perperoglou'nun kenarda olduğu dakikalarda diğer oyunculardan verim almakta zorlanan Anadolu Efes karşısında Strawberry ile üstünlüğünü sürdüren Pınar Karşıyaka, 18. dakikada farkı 7 sayıya (39-32) çıkardı ve ilk yarıyı da 41-38 önde tamamladı. 

Anadolu Efes, ilk yarıda düşük şut yüzdesiyle oynadı. Lacivert-beyazlı takım, 15 adet 3 sayılık basketin 4'ünü sayıya çevirerek yüzde 26'lık oran yakaladı. İlk 20 dakikada 9 top kaybı yapan Pınar Karşıyaka'da 12'şer sayı üreten Palacios ve Strawberry takımlarını ayakta tuttu. 

Maçta üçüncü periyoda hızlı başlayan Pınar Karşıyaka, karşılaşmanın 35. dakikasında Diebler ile bulduğu üç sayılık basketlerle farkı 12 sayıya kadar çıkardı: 42-54. Konuk takım, Anadolu Efes'in üst üste yaptığı sportmenlik dışı faullerin ardından fark 28. dakikada 16 sayıya kadar çıktı: 49-65. Seyircisinin desteğiyle savunmasını iyice sertleştirip, Anadolu Efes'i top kayıpları ve boşluklara zorlayan İzmir ekibi, periyodun bitiminde de 17 sayıyla maçtaki en yüksek farkı yakaladı: 67-50.

Final periyodunda karşılıklı basketlerle başladı. 32. dakikada Heurtel'in bulduğu üç sayılık basket, Ufuk Sarıca'ya mola aldırdı: 69-57. Mola dönüşü alan savunmasına geçen Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'in kolay sayı bulmasına izin vermedi. Konuk takım, Strawberry'in üç sayılık basketiyle bitime 6. dakika kala fark yeniden 15 sayıya kadar çıktı: 74-59.

Anadolu Efes, bitime 4 dakika kala Heurtel ve Perperoglou'nun basketleriyle fark 9'a kadar indirirken, kalan bölümde iki takımda skor üretmekte zorlandı. Son dakikaya 79-69 önde giren Pınar Karşıyaka, karşılaşmadan 85-71 galip ayrılarak, seriyi 4-1 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

'Bu takım tarih yazıyor'

Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyon olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, takımının tarih yazdığını söyledi.

Play-off finalinde Anadolu Efes'i 85-71 yenerek seriyi 4-1 kazandıkları maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Sarıca, çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Öncellikle Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Zaten onların basketbola yaptığı yatırımlar belli. Çok değerli bir kulüp. Bizim bugün geldiğimiz nokta, yükselişimizi gösteriyor. Üç senedir üstüne koyarak geliyoruz. Bu sene de çok inanmışlık vardı. Kazanmaya alışkın bir takım var. Kolay değil Fenerbahçe Ülker'den sonra Anadolu Efes'i yenip şampiyon olmak" diye konuştu.

Ufuk Sarıca, çok önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Ligde bu sezon şampiyon olmak bence muazzam bir iş. Hayallerimizin peşinden koştuk. Zaten hayaller hep yüksek şeyler olur. Çok büyük şeyler olur. İnanarak bugünlere geldik. Bu takım tarih yazıyor. Bütün takımımla ne kadar gurur duysam az. Bütün ekibime, camiamıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu ileride yaşayacağımız daha güzel şeylerin başlangıcı olur" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI