radyobir
radyobir

3,16 milyon aracını daha geri çağırdı

ABD'li otomobil üreticisi General Motors, 3,16 milyon aracını daha geri çağırdı. Bu şekilde ABD'li otomobil devinin çağırdığı araç sayısı 20 milyonu buldu.

17 Haziran 2014 13:23 | Kategori:

Son dönemde araç geri çağırmalarıyla otomotiv gündemini sık sık meşgul eden General Motors şirketi son olarak 3,16 milyon aracını daha geri çağırma kararı aldı. Şirketin son geri çağırmayla küresel pazardan topladığı otomobil sayısı 20 milyona ulaştı.

KAZALAR YAŞANDI

Şirketin son geri çağırmasının motor ateşlemesine bağlı bir sorundan kaynaklandığı ve 2000 ile 2014 yılları arasında üretilen modelleri kapsadığı belirtildi. GM yetkilileri bu sorundan dolayı sekiz kazanın gerçekleştiğini ve bu kazalarda altı yaralanma vakasının yaşandığını açıkladı. ABD’li üreticinin bu hatası yüzünden yılın ikinci yarısında 700 milyon dolar ceza ödemesi de bekleniyor. Şirket ilk çeyrekteki geri çağırmalarıyla bağlantı 400 milyon dolar ceza ödemişti.

SATIŞLARINI ARTIRMIŞTI

Şirketin geçen ayki satış rakamları, 16,5 milyon aracın satıldığına işaret ediyor. Rakamlara göre GM, Mayıs’ta satışlarını yüzde 13 artırdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI