radyobir
radyobir

3 Bale baharı müjdeliyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi uyanan doğayla birlikte yaşamların ve umutların filizlendiği baharı "3 BALE" ile karşılıyor.

18 Nisan 2019 15:30 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında "BAHAR”, "NOX” ve "DÖRT MEVSİM” adlı birer perdelik eserden oluşan "3 BALE” ile sanatseverlere baharı müjdeliyor.

"3 Bale” de 2 Prömiyer

"3 BALE” nin ilk eseri ‘’BAHAR’’ dünya prömiyeri yapacak. Sanatseverlerin Türkiye’ de ilk kez tanışacakları koreograf Orkan DANN’ ın eseri "BAHAR”, S. RAHMANİNOV imzalı müziği ile neoklasik bir bale. Bu baleyi Orkan DANN İstanbul Devlet Opera ve Balesi için yarattı.

İkinci prömiyer "Nox”

İkinci eser "NOX”. Bu eser de dünya prömiyeri yapacak. Bu modern balenin koreografisi Deniz ÖZAYDIN’ a, müziği Utku ŞİLLİLER’ e ait.

Üçüncü eser ise bir modern bale. "DÖRT MEVSİM”. Geçtiğimiz sanat sezonlarında büyük beğeni toplamış, bale severlerin yakından tanıyıp takip ettikleri Uğur SEYREK koreografisi ve A. VIVALDI’ nin herkesçe bilinen müziği ile hayat bulmuş, "3 BALE” nin son eseri.

Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’ nde 27 Nisan akşamı iki dünya prömiyeri birden yapacak "3 BALE”, 28 Nisan akşamı da seyircilerle buluşacak. 30 Nisan akşamı ise yine Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında Kiev Balesi ( Kyiv) ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi, KİEV’ DEN ( KYİV) İSTANBUL’ A adını taşıyan bir gala gecesinde buluşacak. Bu özel gecede "NOX” ve "BAHAR” da programda yer alacak.

"3 BALE”; 7, 16, 21 Mayıs saat: 20.00 de ve 25 Mayıs saat: 16.00 da yeniden sanatseverler tarafından izlenebilecek.

NOX ( Modern Bale / 1 Perde )

Koreografi: Deniz ÖZAYDIN

Müzik: Utku ŞİLLİLER

Kostüm Uygulama: Deniz ÖZAYDIN

Işık: Taner AYDIN

‘’ Eğer insanlığın yeniden bir yaşam kurma şansı olsaydı sonuç yine aynı mı olurdu? Üzerinde yaşadığımız gezegenin bir parçası olmak yerine, onun sahibi olmak için mi uğraşırdık? Birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşmak varken, yine bencilliğimiz ön plana mı çıkardı? Günlük yaşamın koşuşturmacasında bunları kendimize ne kadar sık soruyoruz?

BAHAR ( Neoklasik Bale / 1 Perde )

Koreografi: Orkan DANN

Müzik: S. RAHMANİNOV

Kostüm Uyarlama: Orkan DANN

Işık: Taner AYDIN

‘’Eserin ismi, ilkbahar ya da sonbaharla güçlü bir bağlantı olduğuna dair cüretkar bir tahmin yapmaya iter insanı, ama gene de sırrını açıklamaz. İlk başta durgun görünen bir akışın, aslında içinde okyanus kadar sürprizler barındırması gibi. Bir çekiş, tutuş ve bırakış; ayrışma ve evrim: BAHAR.’’

DÖRT MEVSİM ( Modern Bale / 1 Perde )

Koreografi: Uğur SEYREK

Müzik: A. VIVALDI

Libretto: Uğur SEYREK / Işık NOYAN

Kostüm Tasarımı: Çimen SOMUNCUOĞLU

Sahne Düzeni ve Işık: Uğur SEYREK

Işık Uygulama: Taner AYDIN

‘’Aşkın bazen kavurucu, bazen dondurucu, gelgitlerle dolu iklimi ve döngüsel olarak birbirini izleyen mevsimleri, o mevsimlerin yarattığı etki ve tepkiler, bir aşk ilişkisi içinde olan her kadın ve erkek tarafından kaçınılmaz olarak yaşanır.’’

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI