radyobir
radyobir

3 BASSES KONSERİ Süreyya Opera Sahnesi'nde

3 BASSES Konseri, 7 Nisan'da sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul Operası sanatçısı Zafer Erdaş, Ankara Operası sanatçısı Tuncay Kurtoğlu ve İzmir Operası sanatçısı Teyfik Rodos'dan oluşan bas sesler, seyircilere zengin bir program sunmaya hazırlanıyor.

02 Nisan 2022 14:52 | Kategori: Opera ve Bale

Opera eserlerinin başrollerinde, genellikle Baba, Kral, Komutan, Rahip, Katil, İhtiyar karakterlerine hayat veren bas seslerin rollerinden kesitler sunulurken; müzikaller, türküler, halk şarkıları da konserde seslendirilliyor.

Wolfgang Amadeus Mozart’ın; "Figaro'nun Düğünü”, "Saraydan Kız Kaçırma”, "Don Giovanni”;  Gioacchino Rossini’nin "Sevil Berberi”; Franz Lehár’ın Şen Dul operalarından bas karakterlerin aryaları programda dinlenebilecek. 

"Chitarra Romana” (beste:Eldo Di Lazzaro) , "So in Love” (Cole Porter’ın Kiss Me, Kate oyunundan), "Visione Veneziana” (beste: Renato Brogi), Lüküs Hayat (beste: Cemal Reşit Rey), Karahisar Kalesi (düzenleme: Serdar Yalçın) adlı parçalar ise konserin ikinci yarısında seslendirilecek olanlardan bazıları.

Solistler ; Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu ve Teyfik Rodos’a konuk solist olarak Aylin Ateş katılıyor. Sanatçılara piyanoda Diego Moccia eşlik ediyor. Konserde ışık tasarımı ise Taner Aydın’a ait.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI