radyobir
radyobir

3 mahalle daha IŞİD'den alındı!..

Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD ile YPG'nin de yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, DSG güçleri operasyonun birinci haftasında 3 mahalleyi IŞİD'den kurtardı.

14 Haziran 2017 07:52 | Kategori: Terör

PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin de içerisinde yer aldığı DSG'nin katıldığı Rakka operasyonu birinci haftasına girerken, IŞİD kayıp vermeye devam ediyor.

HATİN VE SİNA MAHALLELERİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

DSG, geçen hafta çarşamba günü kentin doğusundaki Almashalab, cuma günü batıdaki Sabahiye mahallesi, pazar günü ise Romaniye mahallesi IŞİD'den kurtarmıştı.

Rakka'nın batısındaki Hatin mahallesi, doğusunda da Sina mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

'IŞİD, BOMBA YÜKLÜ ARAÇLARLA SALDIRIYOR'

DSG komutanı Abdulaziz Yunus, cephede yaşananlara dair bilgi verdi: "Rakka 3 koldan kuşatılmış durumda. Gün be gün ilerliyoruz. Bazı yerleri örgütün elinde aldık. Örgüt bomba yüklü arçalarla intihar saldırıları düzenliyor ancak bunları bize ulaşmadan imha ediyoruz."

'RAKKA'NIN YARISI KENTİ BOŞALTTI'

Rakka'da yaşayan sivillerin kenti terk etmeye devam etitğini ifade eden Yunus, "Rakka'da binlerce sivili kurtardık. Kurtarmaya devam ediyoruz. Sivillerin kaçışı sürüyor. Siviller, kurduğumuz güvenli alanlara doğru kaçıyorlar. Şu ana kadar kaç bin sivilin Rakka'dan kaçtığını net olarak söyleyemem ama kentin yarısı buradan ayrıldı. Sadece Rakka'dan değil, Mesken ve diğer yerlerden de bize siviller geliyor."

KOALİSYON UÇAKLARI BOMBALAMAYI SÜRDÜRÜYOR

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları, Rakka'da IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, ABD askerleri de topçu atışlarıyla destek sağlıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI