radyobir
radyobir

3 Türk Noel katliamı mı yapacaktı?..

Bu sabaha karşı polisin evlerine düzenlediği operasyonların ardından, Ertunç Eriklioğlu, Samed Eriklioğlu ve Hanifi Halis olabildiğince fazla kişinin öldürülmesini hedefleyen terör eylemi gerçekleştirecekleri iddasıyla tutuklandı.

22 Kasım 2018 07:53 | Kategori: Dünya

Melbourne'da terör saldırısı düzenlemekle suçlanan üç Türk kökenli Avustralyalı’nın, 12 aydan uzun bir zamandır süren araştırmanın ardından tutuklandığı bildirildi

Telefon görüşmeleri ve  mesajların yanısıra kaydedilen binlerce saatlik konuşmaların savcılık için önemli kanıtlar olacağı belirtilirken, 21 yaşındaki Hanifi Halis ve kardeş olan  26 yaşındaki Samed Eriklioğlu  ile 30 yaşındaki Ertunc Eriklioğlu, Melbourne'ın kuzeybatısındaki Dallas, Campbellfield ve Greenvale'deki evlerine  düzenlenen operayonların ardından  tutuklandı.

Bugün hakim karşısına çıkarılan 3 zanlı için mahkemede konuşan savcı, , uzun bir soruşturma yapıldıktan sonra üçlünün tutuklandığını ve ellerinde 17 bin telefon görüşmesi, 10 bin 500 mesaj ve 7800 saatlik ses kayıtları olduğunu ifade etti.

Her biri terör saldırısı hazırlamak ve planlamakla suçlanan sözkonusu kişiler Nisan ayında görülecek diğer mehkemeye kadar tutuklu kalacaklar.

Belirlenen kanıtların özetinin en az dört ay içinde hazır olması beklenmiyor.



Daha önce hiç gözaltında alınmamış olan zanlılardan Ertunc Eriklioğlu’nun  tutuklandığı sırada yaralandığı belirtildi.

Victoria Emniyet Müdürü Graham Ashton, üçlünün Mart ayından beri soruşturma altında olduğunu ve geçtiğimiz hafta planlarını  hızla harekete geçirme konusunda çok daha fazla enerji sarfettiklerini  söyledi.

Her üçü de Türk kökenli Avustralyalı olan zanlıların pasaportları Ocak, Mart ve Ekim aylarında federal kurumlar tarafından iptal edildi.

Avustralya Federal Polis Teşkilatı’ndan Ian McCartney, saldırı planını engellemek için erken hareket edilmemiş olsaydı,  potansiyel olarak çok sayıda kaybın yaşanabileceğini vurguladı ve tutuklamaların bu açıdan mükemmel bir sonuç olduğunu söyledi

Güvenlik birimlerine tüm Victorialılar adına teşekkür eden Victoria Başbakanı Daniel Andrews da, eğer polis ve diğer yetkili kurumlar müdahalede bulunmasaydı potansiyel ölümcül bir saldırının gerşekleştirilebileceğini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI