radyobir
radyobir

32 askeri hastane sivilleşti

26 ilde toplam 32 askeri hastane ile 1 rehabilitasyon ve bakım merkezi, Sağlık Bakanlığına bağlandı.

27 Ağustos 2016 10:38 | Güncelleme :27 Ağustos 2016 13:17 | Kategori:

Sağlık Bakanlığı, 26 ilde toplam 32 Hastane ile 1 Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı'nın, bakanlık bünyesine katıldığını açıkladı. Yazılı açıklamada, söz konusu sağlık kuruluşlarının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı olarak hizmet vereceği ifade edildi.

Bu hastanelerin yeni dönemde tüm vatandaşlara aynı kalitede hizmet vereceğini belirten açıklamada, "Hakkaniyetli ve kaliteli sağlık hizmeti en kapsamlı şekilde daha erişilebilir olacaktır. Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri, yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir" denildi.

Hizmetlerin aksatılmayacağını vurgulayan bakanlık, önceden de askeri ve sivil hastanelerin başarılı işbirliklerini anımsatarak, "Uygulama ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkân tanıyacaktır. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı. Bakanlık, devir işleminin resmen 26 Ağustos Cuma saat 17.00'de gerçekleştiğini de ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI