radyobir
radyobir

10 bin kişi hastanelik oldu!..

Elbistan ilçesinde içme suyundan kaynaklandığı ileri sürülen mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneler başvuran 10 bin vatandaş tedavilerinin ardından taburcu edildi.

28 Ağustos 2016 06:40 | Güncelleme :28 Ağustos 2016 17:01 | Kategori: Sağlık

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çok sayıda vatandaş, içme suyundan kaynaklandığı ileri sürülen mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu hastanelerden taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde ilçedeki hastanelerin acil servislerine "mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş" şikayetiyle müracaat eden çok sayıda vatandaşın bir kısmına acil serviste serum tedavisi, rahatsızlığı normal seviyede olanlara ise ilaç tedavisi uygulandı.

Aile hekimleri ile Elbistan Devlet Hastanesine gelen yaklaşık 10 bin kadın, erkek ve çocuğun çoğunluğu, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Hastaneye başvuranlardan Mehmet Ali Kelek, halsizlikten dolayı geldiğini belirtti.

Hastanede serum takıldığını dile getiren Kelek, rahatsızlıkların nedeninin içme suyu olduğunun söylendiğini belirterek, "Hastaneye geldik. Doktorlar serum  bağlıyor, ilaç yazıp gönderiyor." dedi.



Hulusi Dilek de gündüz iş yerinde çalışırken su içtiğini, yarım saat sonra karın ağrısı başladığını sonrasında da yere düştüğünü söyledi.

Eve gidip üzerini değiştirdikten sonra annesine zehirlenme şüphesini aktardığını ifade eden Dilek, "Hemen hastaneye geldim. Doktorlar müdahale etti. İki saate yakın serum tedavisinin ardından taburcu edildim. Şu anda durumum iyi. Doktorlarda hastalığın içme suyu şebekesinden olduğunu söylüyor. Bu süreçte bol bol kaynamış su içmemizi ya da hazır su içmemizi istediler." diye konuştu.

Aybike Şener de su içtiğini akşam midesinde bulantı, karın ağrısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye geldiğini belirterek, "İçme suyundanmış. Serum falan verdiler şimdi de eve gidiyorum." diye konuştu.

Hacı Kemal Aksoy da evde normal sularını içtiklerini, sudan rahatsızlanan insanların olduğunu bunun için de hastanelere gittiğini öğrendiğini belirtti.

Kendisinde de mide bulantısı, kusma ve ateşlenme meydana geldiğini dile getiren Aksoy, hastaneye geldiklerini, verdikleri serumun ardından kendisinde durumun normalleştiğini kaydetti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI