radyobir
radyobir

5 kişiyi öldüren saldırgan ırkçı YouTuber çıktı

İngiltere'nin liman kenti Plymouth'ta silahını kendisine çevirmeden önce biri çocuk beş kişiyi vurarak öldüren saldırganın, muhafazakar ABD siyasetine takıntılı ve aşırı sağcı 22 yaşındaki YouTuber Jake Davison olduğu belirlendi.

14 Ağustos 2021 06:07 | Kategori: Avrupa

Devon ve Cornwall Polisi, Davison'ın ateşli silah ruhsatı olduğunu ve 'aşırı sağcı bir gruba' üye olduğunu bildirdi.

Trump yanlısı olduğu belirtilen Davison, Facebook sayfasında sürekli ABD'nin Phoenix kentinde olduğunu olduğunu iddia etse de 22 yaşındaki YouTuber'ın uzun süredir Plymouth'ta yaşadığı ortaya çıktı.

Öte yandan, saldırganın YouTube kanalında da kendisini 'lanet şişko, çirkin bir bakire, hayata yenilmiş, dövülmüş' olarak tanımladığı biliniyor.

Son videosunda da Davison, şu ifadeleri kullanıyor:

Bir film olduğunu biliyorum ama bazen Terminatör falan olmak istiyorum. O da neredeyse sistemin tüm aksaklıklarıyla karşılaşmasına rağmen görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Plymouth kentinde perşembe günü akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda, saldırgan Davison dahil 6 kişi ölmüştü.

Plymouth Polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırgan dahil 5 kişinin olay yerinde, bir kişinin de yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI