radyobir
radyobir

'5 milyon Avrupalı evsiz kalabilir'

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi'nden uzmanlar bu yüzyıl sonuna kadar meydana gelen seller nedeniyle 5 milyon Avrupalının evlerini kaybedebileceğini belirtti.

28 Mart 2017 05:10 | Kategori: Yaşam

Russia Today'e (RT) konuşan Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi'nden uzmanlar, Avrupa'nın yüzyıl içinde büyük seller yaşama tehlikesi altında olduğunu belirtti. Küresel ısınmanın deniz seviyesini yükseltmesi nedeniyle Avrupa kıyılarının sular altında kalabileceğini kaydeden uzmanlar, böylelikle 5 milyon insanın evlerini kaybedebileceği konusunda uyardı.

‘AVRUPA TEKNİK AÇIDAN HAZIR DEĞİL'

Merkez'in Meteoloroloji ve İklimbilim Dairesi'nden Aleksandr Kislov, Avrupalıların teknik açıdan böyle bir iklim değişikliğine hazır olmadığını belirtti. Kislov "Felaketlere şimdiden hazır olmalılar. Yalnızca Hollanda şu anda kendine gerekli korumayı sağlayabiliyor. Hollanda hükümeti bir geçit sistemi inşa etti. Benzer bir sistem St. Petersburg'da da var" dedi.

‘HER YIL SEL OLACAK'

Okyanus bilimci Michgalis Vusdukas da "Avrupa'da her yıl büyük çapta seller olacak. Kuzey ve Baltık denizlerinin seviyesi kritik düzeyde artıyor, Avrupa kıyılarının bir bölümü sular altında kalabilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Merkez tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada da önümüzdeki yüzyılda Avrupa'daki su seviyesindeki yükselmenin 57-81 santimin üzerinde olacağı vurgulandı. Son yıllarda Avrupa'da birkaç büyük çapta sel meydana geldi. Bunlardan en çok hasara yol açan 2013 yılında Litvanya, Makedonya ve Çekya'da meydana gelen seldi. Norveç ve Almanya da sellerden etkilenen ülkeler arasında.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI