radyobir
radyobir

50 bin yıllık mamuta rekor fiyat

İngiltere'deki bir müzayedede satışa çıkarılan 50 bin yıllık mamut iskeletine, ismi açıklanmayan İngiliz alıcı 300 bin dolar ödedi.

27 Kasım 2014 11:42 | Kategori:

İngiltere rekor bir açık artırmaya sahne oldu.
Devasa boyutlardaki bir mamut iskeleti yaklaşık 300 bin dolara alıcı buldu.
İsmi açıklanmayan alıcının sahibi olduğu iskelet, 30 ila 50 bin yıllık; 3.5 metre yüksekliğinde ve 5.5 metre uzunluğunda.
Uzmanlar mamutun yaşarken yaklaşık 6 ton ağırlığında olduğunu tahmin ederken, müzayedenin organizatörlerinden, mamut iskeletinin çok nadir bir parça olduğu açıklaması geldi.
Açıklamada, "Bu parça oldukça özel çünkü dişleri, kemikleri neredeyse tamamen sağlam. Ayrıca bugüne kadar bulunan parçalrın tam olarak birleştirildiği bir örnek de yok. Bu parçaları birleştirip iskeleti tamamlayabilmek bile bu parçayı özel kılıyor" dendi.
Mamutlar, buz çağında yaşayan fillerin uzun tüylü ataları olarak bilinirken, biliminsanları, mamutların 100 bin yıl önce neslinin neden tükendiğini henüz açıklayabilmiş değil.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI