radyobir
radyobir

6 bacaklı kuzu görenleri şaşırtıyor

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, dört gün önce 6 bacaklı ve çift cinsel organlı olarak dünyaya gelen dişi kuzu görenleri şaşırttı.

21 Kasım 2014 10:14 | Kategori: Yaşam

Bigadiç'e 27 kilometre mesafedeki Güvemçetmi Mahallesi'nde, çoban Ali Muslu'nun (41) sürüsündeki kuzulardan biri geçen 15 Kasım'da altı bacaklı ve iki cinsel organı bulunan dişi kuzu dünyaya getirdi.
Alışılmışın dışında arka bacaklarının arasında diğerlerine göre kısa birbirine bitişik iki bacağı daha olan kuzu görenleri hayrete düşürüyor.
Bacaklardan ikisinin birbirine bitişik olması nedeniyle beş bacaklı gibi görünen kuzunun yürümekte güçlük çektiği de görüldü. Kuzunu fazladan olan iki bacağının ameliyatla alınabileceği belirtildi.
Veteriner Ahmet Altınöz "Bu tür doğumlar anamoli denilen bir olay. Gen bozukluğu diyoruz biz buna. Bunun bir çok sebebi olabilir. Coğrafi ve bölgesel nedenler, çiftleşen hayvanların akrabalık derecesi, beslenme, ırk yatkınlığı gibi sebepler bu tür doğumlara neden olabilir. Yüzde 2-3 oranında görülen bir durum. Altı bacaklı doğan kuzu bu şekilde de yaşamını sürdürebilir. Ancak, iç organları dışarda doğan yada beyninde anomoli gibi durumlar olan hayvanlarda ise yaşama şansı neredeyse olmuyor" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI