radyobir
radyobir

6. Resim Yarışması'na yoğun katılım!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, bu yıl 6. sını düzenlediği "Opera - Bale denince aklına ne geliyor" konulu , 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim yarışması'na , Türkiye'nin dört bir yanından binlerce resimle katılım gerçekleşti.

17 Nisan 2018 13:39 | Güncelleme :17 Nisan 2018 13:40 | Kategori: Kültür & Sanat

Van'dan Trabzon'a, Mardin'den Erzincan'a, Rize'den Diyarbakır'a, Adana'dan Artvin'e, Gaziantep'den Ordu'ya, Zonguldak'tan Hatay'a çok çeşitli ilden, İşitme Engelliler Okulu'nun da aralarında bulunduğu farklı okullardan, belki de hiç opera ya da bale eseri izleme imkanı bulamamış çocuklarımızın yoğun katılımı ile  yarışma şimdiden amacına ulaştı.

Opera ve bale sanatlarının, çocuklar üzerindeki etkileri ve dışa vurumları karşısında, hayret verici örneklerinin yanı sıra,  Diyarbakır'dan gelen, bir öğretmenin kaleme aldığı mektup , özellikle juriyi son derece etkiledi. Mektupta;  "öğrencisinin, hayatında hiç opera-bale izlememiş olduğu ve hatta resim malzemelerini bile bu yarışmaya katılabilmek için arkadaşından aldığı, yapmış olduğu  resimleri de,  bu çocuğun gözündeki heyecanı söndürmemek adına gönderdiği " yazıyordu.



Resimler, ressamlar tarafından değerlendirilerek , 22 Nisan - 19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Süreyya Opera Fuayesinde sergilenecektir.

Sedat -Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ve  İş Bankası'nın ödüller dağıttığı yarışmada , ilk üç derecenin yanında iki mansiyon ödülü sahiplerini bulacak.

İlk üçe giren resimlerden biri, her yıl olduğu olduğu gibi önümüzdeki senenin afişi olarak belirlenecek.

Sergi Açılışı ve Ödül Töreni, 22 Nisan 2018 Saat 14.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI