radyobir
radyobir

7,5 milyon emekli için son 19 gün!

Milyonlarca emekli, intibak kararı için gün sayıyor. Ankara 8'inci İş Mahkemesi, intibak davasında kararını 30 Haziran'da açıklayacak.

11 Haziran 2014 22:14 | Kategori: Yaşam

Davadan olumlu karar çıkması halinde, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısı açılacak. Emekliler Günü'nde açıklanacak karar olumlu çıkarsa, emekliler çifte bayramyapacak.

7.5 MİLYON EMEKLİYE UMUT

Emekliler için umut olan dava; İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından geçen yıl açılmıştı. İMBED Başkanı Hamdi Öz, çıkacak intibak kararının emsal teşkil edeceğini belirterek, "Toplam 7.5 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. Bundan sonra emekli olanlara da olumlu yansıyacak" diye konuştu.

BAĞ-KUR'LU UNUTULMASIN

Emekliler, intibak davasını yakından takip ediyor. Bu konuda TAKVİM'e çok sayıda telefon geliyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak zammının şart olduğunu söylüyor. Bu arada 2000 yılından önce emekli olan Bağ-Kur'lular da, "İntibak zammından bizler deyararlanamadık. Maaşlarımız çok düşük. SSK'lılara verilen intibak zammı, bizlere de yansıtılmalı" diyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI