radyobir
radyobir

7 yıl sonra sinemada

Kadir İnanır (70) yaklaşık yedi yıl sonra beyazperdeye 'Kapı' adlı filmle döndü. İnanır'ın başrollerini Vahide Perçin, Timur Acar, Aybüke Pusat ve Erdal Beşikçioğlu'yla paylaştığı "Kapı" filminin galası önceki akşam Kanyon AVM'de gerçekleşti.

12 Nisan 2019 02:24 | Kategori: Magazin

Nihat Durak'ın yönettiği, Filiz Üstün Durak'ın kaleme aldığı "Kapı" filminin gala gecesine ilgi yoğundu. Gala gecesinde Kadir İnanır'ı hayat arkadaşı Jülide Kural, Vahide Perçin'i eski eşi Altan Gördüm, Timur Acar'ı da eşi Eda Özerkan yalnız bırakmadı.

'SANATIN ÖNÜNDE HİÇBİR ŞEY DURAMAZ'

Mardinli bir ailenin hüzünlü hayat hikayesinin anlatıldığı filmin gösterimi öncesi başrol oyuncuları objektifler karşısına geçtiler. Kadir İnanır, "Bir filmi çekmek bireysel sanatların ötesinde. Günümüz ekonomisinde, Türkiye’de iyi bir filmi üretmenin en düşük maliyeti 1 milyon Dolar. Bugün ki ekonomik koşullarda 1 milyon Dolar'ı olan bir adam o parayı film çekmek için harcar mı? Ne için harcar bunu sizin gönlünüze bırakıyorum. Bu tarz filmleri çekmek artık çok zor. Ben iddia ediyorum ki bugün burada olan büyük kalabalık ve Türkiye’nin çok seçkin insanlarının bir araya geldiği bu filmin galasında, evrensel sinema değerlerini taşıyan özel bir film izleyeceksiniz. Uluslararası sanat değerlerini taşıyan filmimizin izleyicisi, bu ülkede milyonlarca vardır. Bir filme bu kadar ilgi varsa umut ışığı var demektir. Sanatın önünde hiçbir güç duramaz" şeklinde konuştu. 



Vahide Perçin ise "Bir Süryani ailesinin hikayesinin filmi bu. Geçmişte bıraktığı aralığı kapatmak için geliyorlar. Bir kapının peşine düşüyorlar ama aslında ailelerinin hikayesini tamamlamak için bu yola çıkıyorlar. Filmde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi. Gecede eski eşi Vahide Perçin'i yalnız bırakmayan Altan Gördüm, filmi Perçin'le birlikte izledi. Gördüm, "Harika bir film olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.



BİR AİLEYİ YAKAN 25 YILLIK ACININ HİKAYESİ

25 yıl önce Berlin’e taşınan aile, beklenmedik büyük bir haberin ardından Mardin’in yolunu tutuyor. İşte belki de yıllardır tüm aileyi kemiren soru işaretleri, bu apansız yolculukla cevaplanmaya başlıyor. Bir aileyi yakan 25 yıllık acının yolculuğu yüreklere dokunacak. Güçlü kadrosuyla, ustaları bir araya getiren filmin başrollerini Kadir İnanır (Yakup) , Vahide Perçin (Şemsa), Timur Acar (Remzi), Aybüke Pusat (Nardin) ve Erdal Beşikçioğlu  (Efrem) üstleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI