radyobir
radyobir

70 yıl sonra Hitler'i anlattı

96 yaşındaki Margot Wölk, İkinci Dünya Savaşı boyunca Adolf Hitler'in hizmetinde zorla çalıştırıldı. Onlarca yıllık sessizliğini bozan Alman kadın, o dönemde yaşadıklarını katıldığı bir televizyon programında anlattı.

19 Eylül 2014 14:02 | Kategori: Dünya

Margot Wölk’ün de aralarında olduğu 15 Alman kadın İkinci Dünya Savaşı boyunca Hitler’in zehirlenmemesi için zorla çalıştırıldılar.
Hitler’in zehirlenmesini engellemek için onun yemeklerini ondan önce tatmakla görevli kadınlardan sadece Wölk hayatta kaldı. O dönemde yaşadıkları hakkında şu ana kadar konuşmayan 96 yaşındaki Alman kadın, onlarca yıl sonra sessizliğini bozdu.
Alman RBB televizyon kanalına yaşadıkları hakkında açıklamalarda bulunan Wölk, yedikleri her yemeğin ölüm korkusunu beraberinde getirdiğini ve kadınların çoğunun buna dayanamadığını belirtti.
Hitler’in İngilizlerin kendisini zehirlemesinden korktuğu için sebze ağırlıklı beslendiğini açıklayan Wölk, kötü bir tesadüften dolayı Hitler için çalışmak zoruda kaldı.

"ZORLA İŞE ALINDIM"

1941 yılında evi bombalanan ve kocası cephede olan talihsiz kadın, Annesinin yaşadığı Partsch kasabasına yerleşti ve Hitler’in karargahının yaşadığı yere çok yakın olmasından dolayı Naziler tarafından bu işi yapmaya zorlandı.
Savaş yıllarında yaptıklarından ve Hitler’e hizmet etmiş olmaktan utanç duyduğunu belirten ve güvenliğin çok sıkı olmasında dolayı bir kere bile Hitler’i göremediğini belirten Wölk, o dönemde bir SS subayının tecavüzüne uğradığını da ilk defa açıkladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI