radyobir
radyobir

7'den 77'ye yoğun ilgi

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda, gerçekleşen programda ;Hakkari Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu şefi Sema Çelik, torunları-çocukları için ve yalnızca çocuk şarkıları seslendiren "Geçmişin Çocukları" Çanakkale Barış Korosu şefi Mete Gökçe ve Ankara Muammer Sun Eğitişim Korosu ise şefi Atilla Çağdaş Değer ile birlikte sahnede yer aldı. Şenliği, önceki yıllarda müzikli çocuk oyunları yazmış ve sahneye koymuş İDOB Sanatçısı; Yücel Özeke sundu.

22 Nisan 2019 14:23 | Kategori: Kültür & Sanat

"Çocuklar için, Çocuklarla Birlikte” temasıyla yola çıkılan programda; İDOB Çocuk Korosunu, şef Sercan Gazeroğlu yönetti. Koreograf  Gamze Hopanoğlu ve Piyanist İse Olena Şenol’du.
 


Yüksekova Çocuk Korosu; Son Söz, Ali Reis, Şiirlerle Büyüsün çocuklar, Un Poquito Cantas, Mustafam şarkılarını ,Çanakkale Barış Korosu ;Sıra Olalım, Şaşkın Karga, Telefon, Uçurtma, Takatuka şarkılarını, İDOB Çocuk Korosu; Sing and Swing , Dünyayı Verelim Çocuklara, Mavi Gezegen, Sen Kimin Canısın, Bahçalarda Börülce , Kalinka şarkılarını seslendirirken  finalde, tüm koroların katılımıyla "23 Nisan Şarkısı” ve Beethoven’ın insana, doğaya adadığı başyapıtı "9.Senfoni ”nin unutulmaz ezgisi "Neşeye Şarkı” ile tüm insanlar kardeş olmaya, doğruluğa  ve neşe’ye davet ettiler….



Program sonunda İDOB’un 7. sini düzenlediği   "Opera – Bale denince aklınıza ne geliyor” konulu , 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim  yarışması ile ilgili olarak İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan yaptığı açıklamada ; "hayatında hiç opera ve bale izlememiş çocukların bile, hayal dünyalarında yaşattıklarını resmetmelerinin  heyecan verici olduğunu ve seçici kurulun seçimlerde çok zorlandığını " belirtti.

Yarışmanın 1.si Ayşe Rengin Kılıçkaya (Antalya) , 2.si Serkan Salt (İstanbul ), 3.sü Elisa Çapoğlu ( İstanbul )   , ve mansiyon ödülü Mete Erkek (İstanbul)’e Suat Arıkan tarafından ödülleri takdim edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI