radyobir
radyobir

8 aylık kıza rahim kanseri teşhisi

Almanya'nın Münih kentinde tedavi gören rahim kanseri hastası 2 yaşındaki Firuze Oruçova yardım bekliyor.

09 Aralık 2014 09:46 | Kategori: Sağlık

Firuze, babası 35 yaşındaki Ramin Oruçova ile annesi 25 yaşındaki Türkan Oruçova 3 ay önce Azerbaycan’dan, Münih hastanesine geldi. Henüz 8 aylıkken rahim kanserine yakalanan Firuze Münih Schwabing Klinikum’unda tedavi görüyor. Baba Ramin Oruçova DHA muhabirine "Firuze’yi Bakü’de hastaneye götürdük ve raporda kanser çıktı. 1 sene içinde 18 kez kemoterapi tedavisi gördü ve 2 kez de ameliyat oldu" dedi.

AZERİ İŞ ADAMI 50 BİN EURO BAĞIŞLADI

Oruçova ailesi bir akrabanın tavsiyesi ile tedavi için Münih’e geldiklerini bildirdi, Ramin Oruçova, şunları anlattı:

"İstanbul’da yaşayan Azeri bir işadamı 50 bin euro bağış yaptı ve toplam 68 bin euro ile Almanya’ya geldik. O para şu anda bitmiş durumunda. Türk motosiklet kuruluşu Turkos MC yöneticileri ile tanıştık ve onlar bize sahip çıktı. Allah razı olsun, her şey ile onlar ilgileniyor."

3 HAFTADA BİR KEMOTERAPİ ALIYOR

Her üç haftada bir kemoterapi alan Firuze’nin babası Ramin, Almanya’ya gelmeden önce Bakü’de yaşadıklarını şöyle anlattı:

PARA OLMASAYDI KIZIMIZ ÇOKTAN ÖLMÜŞTÜ

"Kızımız, para olmasaydı ölmüştü. Azerbaycan’da devlet sigortası yok. Almanya’daki doktorlar rahim kanserini gördüler ve o an itibariyle Firuze daha güçlü bir kemoterapi ile tedavi görüyor. Azerbaycan devletine müracaat ettik, cumhurbaşkanın hanımına mektup yazdık ama ne cevap ne yardım geldi."
Turkos MC için konuşan Levent Çukur ise, yardım kampanyası başlattıklarını ve sürekli hastaneye gittiklerini belirtirken, "160 bin Euro bağış parası toplamaya çalışıyoruz ve şu ana kadar 80 bin 110 Euro toplanıldı. Kim zor durumda ise ona yardım etmek istiyoruz" dedi.
Şu ana kadar bağışta bulunanlar arasında bölgeden çok sayıda Türk vatandaşı da bulunuyor. Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg’ta oynayan ve Türk eşi olan Aaron Hunt 5 bin Euro ile Firuze’nin sağlığına kavuşması için bağışta bulundu. İki yaşında rahim kanseri olan Firuze için duyarlı kişilerden bağış beklendiği ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI