radyobir
radyobir

8 yıldır postaları dağıtmayıp biriktirmiş...

İtalya'da en az 8 yıldır postaları teslim etmeyip biriktiren bir postacı yakalandı. Vicenza kentinde yaşayan postacının evinde ve garajında toplam 573 kg ağırlığında kayıp posta bulundu.

31 Ocak 2018 05:48 | Kategori: Dünya

EuroNews'in aktardığına göre, postacının evinin yakınında üzerinde adreslerin bulunduğu çok sayıda paketin atılmış olduğunu fark eden geri dönüşüm fabrikası çalışanları olayı polise bildirdi. 

Polisin incelemesi sonrası 572 kilo ağırlığındaki mektup ve paketleri biriktirdiği ortaya çıkan 56 yaşındaki postacı gözaltına alındı. Postacının söz konusu mektupları 2010 yılından beri biriktirdiği saptandı. 

Vicenza polisi, tüm mektupların geç de olsa gerekli adreslere ulaştırılacağını açıkladı. 

POSTACIYA IRKÇILIK SUÇLAMASI

Haber sosyal medyada, etkinliğiyle meşhur olmayan posta servisinin eleştirilmesine neden oldu.

Kimileri, postaları çalan memurun yıllarca yakayı ele vermemesini denetimsizliğe bağlarken kimileri de "Bunun neresi haber? Bizim postalar da ya gelmiyor ya da açılmış olarak geliyor" gibi ironik yorumlarda bulundu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları da, bankalardan ve vergi idaresinden gelen taahhütlü mektupları teslim etmediği için postacının 'Aziz' ilan edilmesi gerektiğini yazdı.

Postacının ismi açıklanmaken Napolili olduğunun vurgulanmasını 'ırkçılık' diye niteleyenler de oldu.

İtalya'da 2013 yılında da Sardinya adasında bir köyde yaşayan postacının 400 kg ağırlığındaki postayı teslim etmeyip evinde biriktirdiği ortaya çıkmıştı. Bu vakada postacıyı tanıyanlar, muhtemelen "tembelliği" nedeniyle postaları teslim etmediğini söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI