radyobir
radyobir

81 yaşındaki kadından 10 kilogramlık kist alındı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 81 yaşındaki kadından, ameliyatla 10 kilo 320 gramlık kist çıkarıldığı belirtildi.

27 Mayıs 2016 19:55 | Kategori: Sağlık

Yaşlı kadının ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan İbrahim Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevin Alparslan’ın 3 gündür devam eden karın ağrısı şikayetiyle hastanelerine başvurduğunu belirtti.

Hastanın muayenesinin ardından karnında kitle olabileceğinden şüphelendiklerini kaydeden Karataş, şunları söyledi:

"Tetkikler sonucunda tümöral kitle olduğunu saptadık. Kitlenin tam kaynağını ameliyat etmeden anlamamız mümkün değildi. Bu yüzden hastamız için ameliyat kararı aldık. Benimle 3 doktor ve 2 kadın doğum uzmanıyla girdiğimiz ameliyatta, 1,5 saatlik operasyon sonucu hastamızdan 10 kilo 320 gramlık kitleyi çıkarabildik. Kitlenin sol yumurtalıktan kaynaklandığını tespit ettik ve ameliyata ek olarak rahimde de bir operasyon gerçekleştirdik."

Karataş, durumu iyi olan hastanın, 2 günlük kontrol sürecinin ardından taburcu edileceğini dile getirdi.

Nevin Alparslan ise kilo aldığını zannettiğini ancak son bir ayda kitle bulunduğundan şüphelendiğini ifade etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI