radyobir
radyobir

9. Ulusal Resim Yarışması'na başvurular başladı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında , bu yıl 9.sunu düzenlediği "Opera ya da Bale denince aklına ne geliyor" konulu , 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim yarışmasına başvurular başladı.

04 Mart 2022 16:47 | Güncelleme :05 Mart 2022 08:45 | Kategori: Opera ve Bale

Çocukların, opera ve bale sanatlarına olan ilgilerini arttırmak amacı ile düzenlenen yarışmaya, her sene Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanıyor. Hayatında hiç opera ya da bale temsili izlememiş öğrencilerin de  hayal dünyalarında yaşattıklarını resimlerine yansıtmaları sonucu ortaya çıkan birbirinden ilginç çalışmalarla yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmanın değerlendirmesi  ise  İDOB ressamları  ve  profesyonel ressamlar tarafından yapılıyor.

TÜRK TELEKOM, yarışmada  dereceye giren ilk üç öğrenciye tablet bilgisayar hediye edecek. Ayrıca GÜZİN GÜREL VAKFI’ndan resim malzemeleri  ve  İDOB çocuk oyunlarına iki kişilik davetiye hediye edilecek. 
 
Yarışma ile ilgili detaylar:
Koşulları:  7-11 yaş arasında olmak
Konu: "Opera ya da bale denince aklına ne geliyor?”
Malzeme:  Serbest
Boyutlar: 35X50 cm yada 50X70 cm olmalıdır.
Son Katılım Tarihi: 12  Nisan 2022
Gönderim Yeri: İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 
 Mete Caddesi Seyran Apt. No:6 K:5   Taksim/İSTANBUL (Şahsen veya Kargo)
Not:Resimlerin arka yüzlerine ad, soyad, yaş, il, okul adı ve iletişim bilgileri (adres-telefon)  yazılmalıdır.
Sergi Açılış ve Ödül Töreni: 23 Nisan 2022 Atatürk Kültür Merkezi 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI