radyobir
radyobir

AB'den Lübnan'a yaptırım geliyor

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, AB ülkelerinin Lübnanlı yetkililere karşı bu ay bitmeden yaptırım uygulamaya koyma konusunda mutabakata vardığını söyledi.

13 Temmuz 2021 08:15 | Güncelleme :13 Temmuz 2021 08:20 | Kategori: Avrupa

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Brüksel'de düzenlenen, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dışişleri bakanlarının bir araya geldiği AB Dış İlişkiler Konseyi sonrası yaptığı açıklamada, Lübnan'ın aylardır kendini yok etmekte olan bir ülke olduğunu söyledi.

Halkın sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Le Drian, Lübnanlı yetkililere aylardır hükümet kurmaları ve ülkeyi bu trajediden çıkarmaları için 'gerekli reformları yapmaları konusunda uyardıklarını' aktardı.

Lübnan'da ekonomik kriz ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yerel para biriminin dolar karşısında rekor seviyede değer kaybetmesi üzerine halk sokağa döküldü.

Fransa Dışişleri Bakanı, AB ülkeleri arasında Lübnan Limanındaki patlamanın yıl dönümünden önce, bu ay bitmeden yaptırım uygulamaya koyma konusunda siyasi mutabakat olduğunu ifade ederek, yaptırımların Lübnanlı yetkililer üzerinde, hükümet kurma ve temel reformları uygulama konusunda harekete geçme yönünde baskı aracı olacağını savundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de, Lübnan’da siyasi hezimetin devam ettiğini, AB’nin bu durumdan ülkenin siyasi liderlerinden daha endişeli olduğunu ileri sürdü.

Borrell, halkı değil, siyasetçilerin tutumunu hedef alan dengeli bir yaptırım rejiminin söz konusu olduğunu iddia etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI