radyobir
radyobir

AB otomobillerine savaş açtı!..

ABD Başkanı Donald Trump dün gece Batı Virginia'daki mitinginde "Avrupa Birliği'nden (AB) gelen her otomobile yüzde 25 gümrük vegisi koyacağız" dedi. Trump'ın sözlerinin ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un otomobillere uygulanacak vergiler konusundaki raporunu ertelediğini açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

22 Ağustos 2018 14:31 | Kategori: Dünya

ABD Başkanı Trump Batı Virginia eyaletindeki mitinginde "Avrupa Birliği'nden ABD'ye gelen her otomobile yüzde 25 oranında gümrük vergisi koyacağız" dedi.

​Trump'ın sözleri, Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un otomobillere uygulanacak vergiler konusunda bu ay sunulması gereken raporun açıklanmasını ertelediğini söylediğini yazmasından sonra geldi.

WSJ'ye göre Ross bu konuda yeni bir zaman sınırı da açıklamadı. Ross söz konusu raporun açıklanmasının Avrupa Komisyonu, Meksika ve Kanada ile devam eden görüşmeler nedeniyle ertelendiğini de belirtti.

Trumpo daha önce de ithal otomobillere yüzde 20- yüzde 25'lik bir gümrük vergisi getirilebileceğini söylemişti. Trump mayısta Ticaret Bakanlığı'ndan bu ithalatların ulusal güvenliği tehdit edip etmediğini incelemelerini istemişti.

Beyaz Saray'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI