radyobir
radyobir

AB, Rusya ekonomik yaptırımları uzattı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Rusya'ya karşı uyguladığı ekonomik yaptırımları 31 Temmuz 2020 tarihine kadar altı aylık süreyle uzatma kararı aldı.

20 Aralık 2019 07:34 | Kategori: Dünya

Yaptırımlar; finans, enerji ve savunma sektörlerinin yanı sıra çift kullanımlı ürünler alanını da etkileyecek. Karar, Avrupa Birliği (AB) Resmi Gazetesi'nde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

AB Konseyi, Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların uzatılmasına gerekçe olarak Minsk anlaşmalarına uyulmamasını gösterdi.   

Rusya, Ukrayna'daki çatışmaların ve Minsk anlaşmalarının bir tarafı olmadığını defalarca açıkladı.

Bazı AB ülkelerinin Rusya ile ticaretin zarar görmesi nedeniyle yaptırımların kaldırılmasını talep etmesine rağmen Brüksel Moskova'ya yönelik yaptırımları uygulamaya devam ediyor.

AB, Ukrayna’daki iç savaş bağlamında 2014 yılında Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımlar kararını almış, daha sonra yaptırımları defalarca genişletmişti. Minsk anlaşmasının uygulanmasına bağlanan yaptırım kararının süresi her 6 ayda bir uzatılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI