radyobir
radyobir

ABD: "Ankara saldırısının sorumlusunu henüz belirleyemedik"

Beyaz Saray, ABD'nin, Ankara'da 28 kişinin ölümüne neden olan saldırının sorumlusunu henüz belirleyemediğini açıkladı.

19 Şubat 2016 07:00 | Kategori: Dış Politika

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, Beyaz Saray'daki basın toplantısında saldırıyı kınadı ve ABD'nin, güvenlik kaygılarıyla ilgili Türkiye ile doğrudan görüşeceğini söyledi.

Rhodes, saldırının sorumlusunu henüz belirleyemediklerini belirtti.

Rhodes, ancak bu konuda Türklerle yakın ilişki içinde olacaklarını söyledi.

Türkiye saldırıyı YPG'nin gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Rusya BM Büyükelçisi'nden Türkiye açıklaması

Bu arada Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitaly Churkin, Türkiye ve Rusya arasında tam bir çatışma yaşanmayacağını umduğunu söyledi.



Kommersant gazetesine konuşan Churkin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "zafere kadar savaştan" bahsettiği açıklamasının, Rusya'nın Suriye krizine dair diplomatik çabalarıyla uyumsuz olduğunu belirtti.

Churkin, Suriye yönetiminin Rusya'nın çizgisini takip etmesi gerektiğini söyledi.

TSK YPG mevizlerini 'tekrar bombaladı'

Öte yandan Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki Azez bölgesindeki YPG mevzilerini bombaladığı bildirildi.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin Suriye sınırı ötesinden açılan ateşe yanıt olarak YPG mevzilerini bombaladığı söyledi.

Doğan Haber Ajansı da Azez bölgesinden Türkiye tarafına ateş açıldığını, bunun üzerine Kilis sınırındaki TSK güçlerinin obüslerle buna karşılık verdiğini bildirdi.



DHA'nın haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Bugün saat 19.30 sıralarında Suriye'nin PYD'nin kontrolündeki Azez bölgesinden Türkiye tarafına ateş açılması üzerine angajman kuralları uygulandı. Bunun üzerine Kilis sınırında konuşlu bulanan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin topçu bataryaları fırtına obüsleriyle anında karşılık verdi. Top atışlarının sesi Kilis kent merkezinden de duyulurken, sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI