radyobir
radyobir

ABD askerleri YPG*ye katılım töreninde görüntülendi

Suriye'de ABD askerlerinin YPG'liler ile birlikte hareket edip görüntü vermesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. ABD askerlerinin, 2 gün önce de Haseki'de 250 Arap ve Kürt kadının ana unsurunu YPG'lilerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) katılımı için düzenlenen törene katıldıkları ortaya çıktı.

07 Mayıs 2017 14:19 | Kategori: Terör

Suriye'nin kuzeyde, Ankara'nın PKK'nın bu ülkedeki kolu olarak kabul ettiği YPG ile birlikte hareket edip yan yana görüntü vermeleri krize neden olan ABD askerlerinin, bu kez ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu askeri bir törene katıldıkları ortaya çıktı.

Türkiye'nin hava operasyonu ile vurduğu dağ olan ve YPG'nin ana karargahının bulunduğu Karaçok'ta verilen eğitimi tamamlayan 250 Kürt ve Arap' kadının DSG'ye katılımı için Haseki'de düzenlenen törene, ABD askerleri de katıldı.

Tören ile ilgili fotoğraflarda ABD askerlerinin arkadan töreni izledikleri ve fazla görüntü vermekten kaçındıkları görüldü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI