radyobir
radyobir

ABD bağımsızlığın 245. yılını kutladı

Amerikalılar 4 Temmuz günü ülkenin bağımsızlığını kazanmasının 245. yılını kutladı. Kutlamalar çerçevesinde ülke genelinde havai fişek gösterileriyle çeşitli törenler düzenlendi.

05 Temmuz 2021 08:46 | Kategori: ABD

Geçen yıl salgın nedeniyle yapılamayan kutlamaların bu sefer coşkuluydu.

Havai fişek gösterisinin merkezi başkent Washington’da müzelerin bulunduğu alan olarak bilinen National Mall oldu. Birçok kentte de havai fişek gösterileri düzenlendi.

National Mall’da akşam saatlerinde 17 dakika boyunca havai fişek gösterisi düzenlendi.

Ülkenin en büyük kenti New York’ta da büyük bir havai fişek gösterisi düzenlendi.

Her yıl Brooklyn’de 4 Temmuz kutlamaları sırasında yapılan ancak geçen yıl salgın nedeniyle iptal edilen sosisli sandviç yeme yarışması bu yıl yapıldı ancak katılım sınırlı tutuldu.

Ülkede 4 Temmuz aynı zamanda Amerikalılar’ın vatan sevgisini gösterme ve arkadaşlarla bir araya gelerek yaz mevsiminin keyfini çıkarma günü olarak da biliniyor.

İç Güvenlik Bakanlığı kutlamalar öncesi eyalet ve yerel polis teşkilatlarını uyararak aşırılık yanlısı grupların tehdit unsuru olabileceğini belirtti.

Bu yılki 4 Temmuz’un yollardaki en yoğun 4 Temmuz olması bekleniyordu. Yaklaşık 44 milyon Amerikalı yollarda. Bu, 2019’da kırılan rekorun yüzde 5 daha fazlası anlamına geliyor.

Beyaz Saray’da Başkan Joe Biden asker aileleri ve hayati önemde işlerde çalışanlardan oluşan 1000 kişiyi ağırladı.

Ancak ülkenin her yerinde aynı çoşku yoktu.

Florida’da Surfside’daki bina yıkımı nedeniyle bazı etkinlikler iptal edildi.

Ülkenin batı tarafı aşırı sıcakların neden olduğu orman yangınları tehdidi altında ve ülkede artan enflasyon nedeniyle bazı evler havai fişek dahil bazı ürünleri satın alma konusunda konusunda zorluklar yaşadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI