radyobir
radyobir

ABD'nin yeni başkanı Trump!..

ABD'deki kritik başkanlık seçimi için nefes kesen yarışta Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın galibiyeti kesinleşti. Seçimlerden önce yapılan anketlerin aksine, ABD'nin 45'inci başkanı Trump oldu.

09 Kasım 2016 06:40 | Güncelleme :09 Kasım 2016 10:51 | Kategori: Dünya

Adaylardan birinin seçimi kazanabilmesi için 50 eyalet ve başkent Washington D.C.'deki toplam 538 delegenin en az 270'ini kazanması gerekiyordu. Wisconsin'ı da kazanan Trump'ın delege sayısı 279'a yükselince, Cumhuriyetçi adaya Beyaz Saray kapısı açıldı. Trump'ın Demokrat rakibi Hillary Clinton ise 218 delege kazandı. 

ABD seçimlerinde 270 delegeye ulaşan aday başkanlık koltuğuna oturuyor. Ülke genelindeki oyların yüzde 90'dan fazlası sayıldı. Trump ABD genelinde oyların yüzde 48.1'ini, Clinton ise yüzde 47'sini aldı.

ABD'nin ve dünyanın geleceğini etkileyecek bu seçimlerde birçok eyaleti hangi adayın kazandığı belli oldu. Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ndeki üstünlüğünü korumayı garantiledi.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI