radyobir
radyobir

ABD, Çin'den Huston konsolosluğunu kapatmasını istedi

ABD, Çin'den Houston'daki konsolosluğunu kapatmasını istedi. Söz konusu talebin, ABD tarafından kendilerine iletildiğini Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü aktardı. Sözcü, bu talebe en sert biçimde karşılık verileceğini de dile getirdi.

22 Temmuz 2020 11:51 | Kategori: Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, kendilerine Houston’daki konsolosluklarını kapatmak zorunda oldukları bilgisinin verildiğini söyledi.

Sözcü, konsolosluğun bahçesinde evrakların yakıldığı haberleriyle ilgili olarak da konsoloslukta rutin faaliyetlerin sürdüğünü söyledi. ABD’de yerel medya konsolosluk bahçesinde evrakların yakıldığına dair haberler vermişti.

Öte yandan Çin, ABD yönetiminin Çin’i siber saldırılar konusunda suçlamaktan da vazgeçmesini istedi. Sözcü Wenbin, ABD’nin son olarak iki Çin vatandaşını COVID-19 hastalığı ve savunmaya ait sırları çalmaya çalışmakla suçlaması ve haklarında dava açmasıyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Sözcü bu suçlamalara son verilmesi gerektiğini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI