radyobir
radyobir

ABD'de bir tren kazası daha: 3 yaralı

ABD'nin West Virginia eyaletinde bir yük treninin raydan çıkması sonucu 3 kişinin yaralandığı, kazadan sonra yakındaki bir nehre petrol yakıtı karıştığı bildirildi.

09 Mart 2023 06:39 | Kategori: ABD

Trenin ait olduğu şirket CSX’ten yapılan açıklamada, kazanın eyaletin ücra köşesindeki New River Gorge Ulusal Parkı alanı içinde rayların üstüne kayan kayalardan dolayı meydana geldiği kaydedildi.

Kayalara çarpan trenin raydan çıktığı, kazada yaralanan mürettebattan 3 kişinin tedavi için çevredeki hastanelere kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

CSX’in açıklamasında, yük treninin tehlikeli madde taşımadığı, kazadan sonra yakındaki nehre düşen vagon ve petrol tankından dolayı akıntıya mazot döküldüğü, buna karşı çevreleme önlemlerinin uygulanacağı belirtildi.

Kazanın halka yönelik bir tehlike oluşturmadığı aktarılarak, civarda yaşayan çevre sakinlerinin tahliyesine ve yol kapamalarına gerek duyulmadığı bildirildi.

Ohio'da tren kazaları

ABD'nin Ohio eyaletinin East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal madde taşıyan Norfolk Southern’e ait 150 vagonlu trenin 50 vagonu 3 Şubat'ta raydan çıkarak patlamıştı.

Kaza sonrası kimyasal maddeler etrafa yayılarak çevre felaketine neden olmuş, yüksek miktarda zehirli kimyasal nedeniyle bölge sakinlerinin tahliyesine karar verilmişti.

Kazadan 3 gün sonra evlerine dönebilen çevre sakinleri baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetlerde bulunmuş, çevrede hayvan ölümlerine rastlanıldığı haberleri de medyada yer almıştı.

Kazaya karışan tren şirketi Norfolk Southern, alanı çevreye duyarlı bir şekilde temizlediklerini, bölge halkına kazadan kaynaklı kayıplar için maddi yardım yaptıklarını duyurmuştu.

Ohio’da çevre felaketine neden olan kaza, kamuoyunun gündeminden uzun süre düşmezken, aynı şirkete ait başka bir yük treni de bir ay sonra Ohio’nun Springfield kentinde yine kaza yapmıştı.

20 vagonun raydan çıktığı 4 Mart’taki ikinci kazada ölen veya yaralanan bulunmazken, tehlikeli madde sızıntısının olmadığı bildirilmiş, sadece tedbir amaçlı civar sakinlerine güvenli bir alanda bulunmaları tavsiyesi yapılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI