radyobir
radyobir

ABD'de Çinlilerin yeni yıl festivalinine silahlı saldırı: 10 ölü

ABD'nin Los Angeles şehrinde Çinlilerin Ay takvimine göre yeni yıl kutlamalarından bir saat sonra yakındaki bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi. En az 10 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı açıklandı.

22 Ocak 2023 16:41 | Kategori: ABD

ABD'de Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrindeki Monterey Park'ta binlerce kişinin katıldığı Ay Takvimi Yeni Yılı kutlamalarının hemen ardından silahlı saldırı düzenlendi.

Beyaz bir erkeğin Çin Yeni Yılı'nın kutlandığı bölgede makineli tüfekle ateş açılması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.



Kutlamalara gece kulübünde devam edenleri hedef aldı

Los Angeles şehir merkezine 13 km mesafedeki Monterey Park'ın yaklaşık 60 binlik nüfusunun büyük bölümünü Asya kökenli vatandaşlar oluşturuyor. Monterey Park'ta Çin Yeni Yılı için düzenlenen 2 günlük festivale, gün içinde on binlerce kişi katıldı. Saldırı yerel saatle yaklaşık 22.00'da festival alanının yakınlarında düzenlendi.

Görgü tanıkları, saldırganın elinde makineli tüfek olduğunu ve Garvey Bulvarı’ndaki bir dans kulübünü hedef aldığını aktardı.



İnsanlar bağrışarak kaçtı

The Los Angeles Times'a konuşan bölge sakinleri festival son bulduktan sonra düzenlenen saldırıdan insanların bağrışarak kaçtıklarını söyledi.

ABD'de silahlı şiddet olaylarının maliyeti yıllık 280 milyar doları geçiyor  - Sputnik Türkiye, 1920, 02.01.2023

Olay yerine yakın bir deniz ürünleri barbekü restoranının sahibi Seung Won Choi, gazeteye, üç kişinin restoranına koşarak daldığını ve kendisine kapıyı kilitlemesini, bölgede makineli tüfekli bir adam olduğunu, yedek mermilerinin de bulunduğunu söylediğini anlattı.



ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Newport News’teki bir ilkokulda öğretmenini yaralayan 6 yaşındaki öğrencinin kullandığı silahı annesinin satın aldığı belirtildi. - 

Yaralıların sedyeyle ambulanslara kaldırılma görüntülerinin paylaşıldığı sosyal medyaya, silahlı polisin Garvey Bulvarı çevresinde operasyon düzenleme ve sokakları kordona alma görüntüleri de düştü.

Polis halktan bölgeden uzak durmalarını istedi.

Los Angeles County Şerif Departmanından Yüzbaşı Andrew Meyer, saldırıdan 5 saat sonra yaptığı açıklamada, "Şüpheli olay yerinden kaçtı ve hala aranıyor" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI