radyobir
radyobir

ABD'de doğalgaz patlaması, 5 kişi enkaz altında

ABD'de başkent Washington'a komşu Maryland eyaletinin Baltimore kentinde meydana gelen büyük bir patlama üç binanın yıkılmasına neden oldu. Baltimore itfaiyesi bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Reuters haber ajansına göre aralarında çocukların da olduğu en az beş kişi enkaz altında kaldı.

11 Ağustos 2020 07:41 | Kategori: Dünya

Baltimore itfaiyesi Twitter’dan yaptığı açıklamada Labyrinth ve Reisterstown caddelerinin kesişiminde büyük bir doğalgaz patlaması meydana geldiğini açıkladı. Patlamanın üç evi etkilediği belirtilen açıklamada bir kadının hayatını kaybettiği, iki kişinin ise hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının ciddi olduğu belirtildi.



İtfaiyeciler Birliği tarafından yapılan Twitter açıklamasında ise özel arama ekiplerinin olay yerine gittiği belirtildi. İtfaiyeciler Birliği’nden yapılan bir diğer açıklamada ekiplerin enkaz altındaki bir kişiyle iletişim halinde oldukları belirtildi.

Baltimore Sun gazetesi, Baltimore Gaz ve Elektrik şirketinden yetkililerin de olay yerinde olduklarını bildirdi.

Doğalgaz şirketinin sözcülerinden Richard Yost, gazeteye yaptığı açıklamada patlama bölgesindeki binalara verilen doğalgazı kesmeye çalıştıklarını, bunun ardından durum tespitinin daha rahat yapılacağını kaydetti.



Sun gazetesine konuşan görgü tanıkları enkaz altında kalan çocukların seslerini duyabildiklerini kaydetti. Yıkılan üç binaya komşu diğer evlerde de patlamanın etkisiyle camların ve kapıların kırıldığı belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI