radyobir
radyobir

ABD'de hayat durdu!..

ABD Başkanı Donald Trump, Corona ile mücadele için oluşturulan Corona Görev Gücü'nün her gün düzenlediği basın toplantısında konuştu. New York borsalarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Seattle'da Corona için geliştirilmeye başlanan aşının ilk denemesi yapıldı.

17 Mart 2020 07:00 | Kategori: Sağlık

01.06 ABD'de McDonald's ve Starbucks Corona virüsüyle mücadele kapsamında restoranlarında yemek ve içecek servisine son verdiklerini, bundan sonra bir süre yalnızca paket servis hizmeti vereceklerini duyurdu.

McDonald's ayrıca self-servis içecek büfelerini de kapatacağını açıkladı. Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks da Corona vaka sayısının yüksek olduğu yerlerde, alışveriş merkezlerinde ve üniversite kampüslerindeki dükkanlarının en az iki hafta boyunca kapalı olacağını, ABD ve Kanada'da paket servisi modeline geçileceğini belirtti.



00:40 New York Valisi: 'Bir Felaket Yaşanmak Üzere'

ABD içinde Corona virüsü vaka sayısının en fazla olduğu eyaletlerden biri olan New York eyaletinin valisi Andrew Cuomo "Bir felaket yaşanmak üzere" uyarısında bulundu. New York Valisi eyalette yatak ve yoğun bakım kapasitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Andrew Cuomo MSNBC televizyonuna konuştu. New York Valisi, ABD'deki sağlık sisteminin bu krizin altından kalkamayacağını savundu. Cuomo, "Eyaletimizde yalnızca 3 bin yoğun bakım ünitesi var. Bunların yüzde 80'i şimdiden dolu. Yani şu anda sadece 600 boş yatak var. Bir felaket yaşanmak üzere." şeklinde konuştu.



00:28 Beyaz Saray'dan Corona Uyarısı: 'Üzerinize Düşeni Yapın'

Başkan Donald Trump'ın Corona ile mücadele kapsamında oluşturulan Görev Gücü'nün basın toplantısında yaptığı açıklamanın ardından Beyaz Saray virüsün yayılmaması için alınacak önlemler konusunda bir dizi uyarıda bulundu.

Yayınlanan bildiride, "Hastaysanız işe gitmeyin, dışarı çıkmayın", "Çocuklarınız hastaysa okula göndermeyin", "Ailede birine Corona teşhisi konulduysa dışarı çıkmayın", "Yaşlı ya da kronik bir rahatsızlığınız varsa dışarı çıkmayın" gibi uyarılar yer aldı.

Açıklamada Corona virüsünün yayılmasının engellenmesi konusunda kamuoyuna "Üzerinize düşeni yapın" mesajı verildi.



00:17 ABD Başkenti'nde Restoran ve Barlar Kapatılıyor

ABD'nin başkenti Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser Corona ile mücadele kapsamında restoran, bar, gece klübü, sinema ve spor salonları gibi kamuya açık yerlerin en az 2 hafta boyunca kapalı kalması talimatını verdi.

Alınan kararlar kapsamında başkentte 50'den fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklandı.



23:27 Pentagon'da Corona Önlemi

ABD Savunma Bakanlığı'dan Corona ile mücadeleye ilişkin açıklama yapıldı. Bakan Mark Esper ve ekibinin yardımcısı ve ekibinden fiziksel olarak ayrı ortamda çalışacağı belirtildi.

Pentagon sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Bakan Mark Esper'a ziyaretlere kısıtlama getirildi, ziyaretçilerin de taramadan geçtiği belirtildi. Yapılan açıklamada şimdiye kadar 18 askerin Corona testinin pozitif çıktığını söyledi.



22:29 ABD Borsasında Corona ve Resesyon Endişesi Gölgesinde Rekor Düşüş

ABD Merkez Bankası FED'in Pazar günü faiz oranlarını sıfıra yakın bir puana indirme ve 700 milyar dolarlık piyasa genişlemesi kararı almasının ardından Corona virüsüyle baş gösteren endişelere resesyon kaygısı eklenmişti.

Haftaya düşüşle başlayan ABD borsaları Pazartesi gününü puan kayıplarıyla kapattı. Dow Jones Endeksi yaklaşık 3 bin puan yani % 13 oranında değer kaybetti. S&P 500 Endeksi de 325 puan yani yaklaşık % 12 oranında değer kaybetti. Bu rakamlarla ABD borsası 1987 yılından bu yana bir gün içindeki en büyük değer kaybını yaşadı.

ABD Başkanı Donald Trump Corona ile mücadele için oluşturulan Corona görev Gücü'nün basın toplantısı sırasındaki açıklamasında "Borsa toparlanır. Görünmez bir düşmanla karşı karşıyayız. Corona virüsü sorunu ortadan kalktıktan sonra ekonomide büyük bir yükseliş olabilir" dedi.



21:59 Başkan Trump: "En Kötüsü Temmuz, Ağustos Gibi Geride Kalabilir'

ABD Başkanı Donald Trump, Corona ile mücadele için oluşturulan Corona Görev Gücü'nün her gün düzenlediği basın toplantısında konuştu. Trump Corona krizinde en kötüsünün ne zaman geride kalacağına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine "Temmuz, Ağustos ya da daha geç diyenler var" yanıtını verdi.

Başkan Trump "Oğlum soruyor ne kadar kötü diye. Kötü." ifadelerini kullandı. Başkan Trump 10 kişiden fazla gruplar halinde bir araya gelmekten kaçınılması çağrısında bulundu.

"Resesyona doğru gidiyor olabiliriz ama görünmez bir düşmanla karşı karşıyayız"

Trump'a borsadaki düşüş ve Corona'nın ekonomiye etkisinin yanı sıra ABD ekonomisinde resesyon endişeleri de soruldu. Trump "Resesyona doğru gidiyor olabiliriz. Görünmez bir düşmanla, bir ay önce kimsenin aklına gelmeyecek bir sorunla karşı karşıyayız. Önceliğimiz bu sorunun ortadan kalkması. Ondan sonra her şey yerli yerine oturacaktır" dedi.

Trump Corona krizinin ardından ekonomide büyük bir yükselmenin olabileceğini söyledi, ABD havayolu şirketlerinin yüzde 100 bu süreçte destekleneceğini belirtti.



21:30 San Francisco'da Halka 'Temel İhtiyaçlar Dışında Evde Kalın' Emri

ABD'nin San Francisco kentinin belediye başkanı London Breed, kent sakinlerine temel ihtiyaçlar dışında evlerinde kalmaları zorunluluğu getirileceğini açıkladı.



San Francisco

Breed Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, ''Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, San Francisco'da halktan temel ihtiyaçlar ihtiyaçlar dışında evlerinde kalmaları istenecek'' ifadesini kullandı.

Temel ihtiyaçların olduğu mağazalar ve gerekli idari hizmetlerin açık kalmaya devam edeceğini belirten Breed, ''Yapabileceğiniz en önemli şey. mümkün olduğu kadar fazla süre evde kalmanız. Gıda ya da malzeme için dışarıya atılmaya gerek yok, bu yerler açık kalmayı sürdürecek'' dedi.

San Francisco'da halen 40 Corona virüsü vakası bulunuyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI