radyobir
radyobir

ABD'de ikinci Snowden vakası!..

Yahoo News sitesinden bildirildiğine göre, ABD Federal Soruşturma Bürosu ABD yetkililerinin edindiği bilgilere dayanarak gazetecilere gizli bilgileri aktaran müteahhit firma çalışanını tespit etti.

28 Ekim 2014 09:14 | Güncelleme :28 Ekim 2014 09:24 | Kategori: Dünya

Onun istihbarat ve güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, FBI ajanları şu an itibariyle adı açıklanmayan şüphelinin evini aradılar. Amerikan yönetimi onun Washington’a göre terörist olabilecek kişilerin listesi ile alakalı olan eski ABD istihbarat çalışanı Edward Snowden ile ilgili gizli belgeleri gazetecilere aktardığına inanıyorlar.
Öte yandan, gizli bilgileri açığa çıkaran kişinin basına aktardıklarının daha sonra Intercept elektronik yayıncılığında paylaşıldığı vurgulanıyor. Onun en önemli çalışanları arasında Amerikalı gazeteci Glenn Greenwald geliyor. Özellikle geçen yıl Snowden’in açığa çıkarmaya karar verdiği belgeleri o yayınlamaya başlamış ve uluslararası bir skandala neden olmuştu.
Intercept’e konulan makalede Amerika’nın Amerikan yönetimi tarafından şüpheli teröristler listesinde yer alan kişilerin yaklaşık yarısının radikal aşırıcı gruplar ile bağlantısını ortaya çıkaramadığı bildiriliyor. Yayın 2013 yılı ağustos ayı tarihli belgelere dayandırılarak yapıldı. Snowden o dönemde Rusya’da bulunuyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI