radyobir
radyobir

ABD'de işsizlik maaşı düşürülüyor

ABD'deki Cumhuriyetçi senatörler, Beyaz Saray'ın şekillendirdiği 1 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketi teklifini dün açıkladı.

28 Temmuz 2020 08:56 | Kategori: Dünya

Açıklanan teklif, koronavirüs salgını döneminde yükseltilen işsizlik maaş destekleri birkaç güne sona erecek olan milyonlarca ABD vatandaşına bundan sonra nasıl yardım sağlanacağı konusunda Demokratlarla yapılacak görüşmelere zemin hazırladı.

Senato'daki çoğunluk partisinin lideri Mitch McConnell, "özel olarak ve hedefe yönelik tasarlanmış" planın çocukları okula, çalışanlarıysa işe geri döndürmeyi amaçladığını belirtti.

Teklif buna ek olarak şu an haftada 600 dolar olan haftalık ilave işsizlik maaşının üçte iki oranında azaltılarak 200 dolara düşürülmesini öngörüyor.

Yardım paketi teklifi hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından derhal eleştirildi. Demokratlar Temsilciler Meclisi'nden Mayıs ayında geçirdikleri 3 trilyon dolarlık pakete kıyasla bu teklifin çok sınırlı kaldığını söylerken, bazı Cumhuriyetçiler ise teklifin çok maliyetli olduğunu ifade ettiler.

McConnell, paketin ABD'lilere 1,200 dolarlık doğrudan ödeme yapılmasını ve kişisel koruma ekipmanlarının Çin yerine ABD'de imal edilmesini içerdiğini de söyledi.

Paket ayrıca küçük işletmelere 190 milyar dolarlık kredi yardımı sağlanmasını ve mevsimsel olarak hizmet veren ya da düşük gelirli bölgelerdeki işletmelere de 100 milyar dolarlık kredi sağlanmasını içeriyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI