radyobir
radyobir

ABD'de süpermarkette saldırı, 10'a yakın ölü var

ABD'nin Virgina eyaletinin Chesapeake kentindeki bir süpermarkette silahlı bir kişinin ateş açması sonucu ölen ve yaralananlar oldu. Bu eyalette son bir ay içerisinde gerçekleşen ikinci silahlı saldırı oldu.

23 Kasım 2022 07:49 | Kategori: ABD

Yerel saatle akşam saat 10:12’de bir süpermarkette silahlı bir kişi aniden sağa sola ateş açmaya başladı. Polis yetkilileri saldırıda ölenler olduğunu, ölü sayısının 10 kişinin altında olduğunu söylemekle yetindi.

Verilen bilgilere göre saldırgan da market içerisinde ölü olarak bulundu. Saldırganın intihar edip etmediği de henüz bilinmiyor ancak olay yerinde polisin herhangi bir şekilde ateş açmadığı ya da saldırganla silahlı çatışmaya girmediği belirtildi.

Saldırganın market çalışanlarından biri olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Ancak polis yetkilileri henüz saldırıya ilişkin net bir açıklama yapmadı. Yetkililer son derece büyük bir kapalı alana sahip market içerisinde halen korku nedeniyle saklanan yada yaralanan başka kişiler olup olmadığının araştırıldığını belirtti.

Virgina eyaletinin Charlotsville kentinde de bu ayın başlarında yaşanan bir silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. ABD’de 3 ve daha fazla sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırılar toplu silahlı saldırı olarak değerlendiriliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI