radyobir
radyobir

ABD'de vakalar 1 günde 50 bin arttı

ABD'de yeniden artan koronavirüs vakalarından en çok etkilenen eyaletlerinin valileri, ülkenin en kalabalık eyaleti ve salgının yeni merkezi Kaliforniya öncülüğünde, ekonomilerini yeniden açma adımlarını durdurdu ya da geri aldılar.

02 Temmuz 2020 09:26 | Kategori: Dünya

Reuters hesaplamalarına göre, ABD'de yeni COVID-19 vakaları, dün yaklaşık 50,000 artarak salgının başlangıcından bu yana en büyük günlük artışa işaret etti.

Demokrat Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, "Bu virüsün yayılması endişe verici oranda devam ediyor" dedi ve eyaletin 19 bölgesinde barların kapatılması, kapalı mekanlarda yemeklerin yasaklanması ve diğer kısıtlamaların devreye alınması talimatını verdi.

Mart ayında kapsamlı "evde kalma" kısıtlamaları uygulayan ilk ABD eyaleti olan Kaliforniya'daki değişiklik, büyük olasılıkla salgında hayatta kalmakta zorlanan bar ve restoranların sahiplerini finansal açıdan daha fazla zorlayacak.

ABD'de COVID-19 salgınının merkezi Kuzeydoğu'dan Teksas, Florida ve Georgia ile birlikte Batıdaki Kaliforniya, Arizona ve New Mexico'ya taşındı.

Teksas'da dün 8,076 yeni vaka ile bir önceki günkü rekor seviye aşılırken, Güney Carolina eyaletinde dün koronavirüs nedeniyle 24 kişi daha hayatını kaybetti. Tennessee ve Alaska'da da dün rekor sayıda yeni koronavirüs vakası bildirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI