radyobir
radyobir

ABD'deki New York Times Meydanı'nda yeni yıl kutlandı

ABD'de yüz binlerce kişi, yeni yıla New York Times Meydanı'nda girdi.

01 Ocak 2023 08:35 | Kategori: ABD

New York’ta son 2 yıldır Kovid-19 salgınının gölgesinde sınırlı katılımla gerçekleştirilen yeni yıl kutlamaları bu yıl halka açık gerçekleştirildi.

Başta New Yorklular olmak üzere ABD'deki farklı eyaletlerden ve ABD dışından gelen turistlerden oluşan yüz binlerce katılımcı yağmurlu havaya rağmen meydanı doldurdu.



Yerel saatle 18.00'de Jonathan Bennett ve Jeremy Hassell'in sunuculuğunda başlayan kutlama programı gece yarısına kadar farklı sanatçıların konserleri, dans gruplarının performansları ve çeşitli eğlence etkinlikleriyle devam etti. ​​​​​​​

Saatler 23.59’u gösterdiğinde New York Belediye Başkanı Eric Adams, 60 saniyede düşecek ışıklı kristal topun düğmesine bastı.



Enerji tasarruflu 32 binden fazla LED ampulünden oluşan 3,6 metre çapında ve yaklaşık 5,5 ton ağırlığındaki kristal küre geri sayım ile 21 metrelik bir direkten aşağı bırakıldı.

Kristal topla birlikte yeni yılın ilk dakikalarında binalardan bırakılan 1 tondan fazla konfeti ve piroteknik gösteri Times Meydanı'nda güzel görüntüler oluşturdu.



Aynı anda, başta New York'un en önemli sembollerinden Özgürlük Heykeli civarında olmak üzere şehrin farklı noktalarında havai fişek gösterileri yapıldı.

Ulusal kanallar, internet portalları ve sosyal medya aplikasyonları üzerinden canlı yayınlanan New York'taki kutlamaları dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlediği tahmin ediliyor.



Bütün dünyada ilgi çeken Times Meydanı'ndaki yeni yıl kutlamaları salgın dönemi hariç 1904'ten bu yana yapılıyor.

Son 2 yılda Kovid-19 salgını nedeniyle meydandaki kutlamalar halka kapatılmış, sınırlı sayıda davetli grup alana alınarak kutlamalar televizyon ve internet üzerinden halka sunulmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI