radyobir
radyobir

ABD'den Çin yöneticilerine seyahat yasağı

Trump yönetimi, Çin Komunist Partisi'nin tüm üyelerinin ve onların ailelerinin ABD'ye seyahat etmelerini yasaklamayı değerlendiriyor.

17 Temmuz 2020 07:59 | Kategori: Dünya

Konuya yakın bir kaynağın dün verdiği bilgiye göre, konuyu tartışan üst düzey yetkililer başkanlık kararnamesi olabilecek muhtemel bir taslağı dolaşıma soktular ancak şu anda görüşmeler erken aşamada bulunuyor ve durum henüz Başkan Donald Trump'a arz edilmedi.

İlk olarak the New York Times gazetesi tarafından haber yapılan görüşmelerin ana konusu on milyonlarca Çinlinin vize almasının engellenip engellenmemesi ile ilgiliydi. Böyle bir durum, gerçekleşmesi halinde, Washington yönetiminin Çin'e karşı şu ana kadarki en sert hamlelerinden biri olabilir ve zaten gergin olan ilişkileri daha da kötü hale getirebilir.

Bu yasağın uygulanması durumunda, Çin Komünist Partisi'nin yöneticilerinden en alt konumdaki üyelere kadar herkes etkilenebilir ve Çin misilleme yaparak ABD'lilerin Çin'e seyahat etmelerini yasaklayabilir. Bu yasak, sadece diplomatları değil aynı zamanda iş insanlarını da kapsayabilir.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün erken saatlerde yaptığı açıklamada, eğer ABD'nin bu tasarısı doğruysa, bunun "acınası" olduğunu ifade etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise konuyu fazla açıklığa kavuşturmadan, "Başkan'ın rehberliğinde çalışıyoruz ve Çin Komünist Partisi'ni nasıl geri püskürteceğimiz üzerine düşünüyoruz" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI