radyobir
radyobir

ABD'den geri adım!..

İsrail basını, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in Knesset'te pazartesi yapmayı planladığı ve 2008'den beri bir ilk niteliğindeki konuşmayı ertelediğini duyurdu. ABD'nin henüz doğrulamadığı kararın, Kudüs kararı sonrası yükselen tepkilerle bir ilgisi olup olmadığı ise bilinmiyor.

14 Aralık 2017 12:02 | Kategori: Dünya

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Filistin lideri Mahmud Abbas’ın görüşmeyi reddettiği ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in İsrail ziyareti de sekteye uğradı.

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesinin Walla News'ten aktardığı habere göre İsrail Meclisi (Knesset) sözcülerinden biri, Pence'in pazartesi yapması planlanan konuşmasının süresiz olarak ertelendiğini söyledi. ABD tarafından ise henüz bir doğrulama gelmedi.

Jerusalem Post muhabiri Lahav Harkov, Pence’in ziyaretini ABD Kongresi’ndeki vergi reformu yasası tartışmaları yüzünden ertelediğini aktardı. Bununla birlikte Harkov, konuşmanın süresiz olarak değil 1-2 gün ertelendiğini yazdı.

​Pence, 2008’de dönemin ABD başkanı George W. Bush’tan bu yana Knesset’te vekillere hitap eden ilk üst düzey ABD’li yetkili olacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI