radyobir
radyobir

ABD'den savaşa yardım eden Ruslar'a yeni yaptırımlar

ABD, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına aracılık eden kişi ve gruplara yeni yaptırımlar açıkladı.

16 Eylül 2022 08:23 | Kategori: ABD

Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı yaptırımlar Moskova'nın Ukrayna savaşı öncesinde ve sonrasında Ukrayna'daki hedeflerine ulaşmasına yardım eden 22 kişiyi ve iki kurumu hedef alıyor.

Yeni yaptırımlar, Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde uygulanacak. Ticaret Bakanlığı Rusya'ya ithalatta da yeni kısıtlamalar uyguluyor. Dışişleri Bakanlığı ise Rusya'nın savunma ve yüksek teknoloji sanayilerini yaptırımlarla hedef alıyor.

Maliye Bakanı Janet Yellen ''Ukrayna özgürlüğünü savunmayı sürdürürken bugün Rusya'nın ordusunu yeniden yapılandırma kapasitesini azaltacak, saldırganları eylemlerinden sorumlu tutacak ve Putin'i siyasi olarak tecrit edecek adımlar atıyoruz'' dedi.

Yaptırımlar kapsamında bu kişilerin ABD'deki mal varlıkları ve yüzde 50'sine ve daha fazlasına sahip oldukları varlıklar donduruldu.

Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin muafiyeti dışında Amerikalılar'ın ya da Amerika içindeki kişilerin, yaptırımların hedef aldığı isimlerin mal varlıklarına müdahil olmaları ya da bunlarla işlem yapmaları da yasaklandı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI